Home / Algemeen / WVHEDW houdt Evers’ ARC van periodetitel

WVHEDW houdt Evers’ ARC van periodetitel

In de zaterdag eerste klasse A heeft WVHEDW meer dan goed stand gehouden tegen koploper ARC. De ploeg uit Alphen aan de Rijn van voormalig Swift-trainer Mark Evers werd op 1-1 gehouden. Daardoor liep ARC de eerste periodetitel mis.

De periodetitel ging uiteindelijk naar Sportlust’46 (dat met 3-1 won bij Volendam), maar dat was niet iets waar Evers vooraf mee bezig was. Afgelopen week roemde hij al het spel van de Amsterdammers en hij wist dus dat het een zware middag zou worden.

Foto Jan Vonk | Ashraf Azzouz heeft even geen last meer van Youri Duisterhof

In de stromende regen zagen zo’n 200 toeschouwers een duel die in de eerste helft het aankijken nauwelijks waard was. Afstandsschoten van Robin de Hey en Maurits Splinter namens de bezoekers en van Ashraf Azzouz en Jordy Dijkhuizen, die allen meters naast gingen waren spaarzame hoogtepunten. Verdediger Daan Walraven was namens WVHEDW nog het dichtst bij een treffer.

Na rust, toen het inmiddels ook gestopt was met regenen, werd het duel een stuk aangenamer. Binnen tien minuten was er al meer gebeurd dan in de gehele eerste helft. Eerst kon Berend Schoute een voorzet van Azzouz net niet vol genoeg raken om doelman Aäron Balk te verontrusten en aan de andere kant moest zijn collega Jordy Heimens tot twee keer toe reddend optreden op de inzet De Hey en niet veel later was hij attent op een kopbal van Youri Duisterhof.

Foto Jan Vonk | Luuk Samson (l) in duel met Max Ribbens

Nog voordat het uur verstreken was kon Heimens net niet bij een lage voorzet van Splinter, maar Stefan den Horder vergat een meter van de doellijn de bal het laatste zetje te geven. ARC drong steeds meer aan en kwam, gezien het spelbeeld sinds de rust, verdiend op voorsprong. Splinter speelde zich knap langs drie man en liet Heimens vervolgens ook kansloos (0-1).

Trainer Kees Oostermeijer greep direct in en bracht met Timo Boot en Cees Smaal (voor Lennart Bril en Max Ribbens) verse aanvallende impulsen. Het betaalde zich direct uit toen Mick van Moerkerk voor de 1-1 zorgde.

Foto jan Vonk | Mick van Moerkerk viert de gelijkmaker

Met nog een kwartier te spelen ontstond er een spannende en aantrekkelijke slotfase waarin beide ploegen kans maakten om te winnen. Timo Boot was tot twee keer toen dicht bij een treffer en in blessuretijd stopte Balk een schot van Van Moerkerk. Aan de andere kant kwam WVHEDW goed weg toen Machiel van Maarseveen in de laatste seconde van de wedstrijd de bal net over het doel van Heimens zag gaan.

Foto Jan Vonk | Timo Boot vergeet doelman Balk te passeren

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Jan Vonk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)