WVHEDW in doelpuntrijk duel te sterk voor Te Werve

WVHEDW lijkt in de zaterdag eerste klasse A niet in de problemen te gaan komen. De ploeg van Kees Oostermeijer was op eigen veld met 5-2 te sterk voor laagvlieger Te Werve en is met 28 punten in februari al zo goed als zeker van een langer verblijf op dit niveau.

Danny Blom opende na een kwartier spelen het doelpuntenfestijn door vlak achter elkaar twee keer te scoren. Er leek zelfs een vlugge hattrick in de maak, alleen was dit niet aan de jongeling besteed omdat zijn kopbal naast het doel eindigde. Vervolgens kreeg ook Te Werve een paar goede mogelijkheden. Schoten van Kalkanoglu en Overman werden gestopt door doelman Jordy Heimens.

Even later eindigde een vrije trap van Rumampuk rakelings naast het doel en Kalkanoglu kreeg de bal zelfs niet in een leeg goal. Geheel tegen de verhoudingen in kwam WVHEDW vlak voor rust zelfs op een 3-0 voorsprong. Na een snelle uitbraak volleerde Ashraf Azzouz op aangeven van Mick van Moerkerk raak. Een weelde voor de Amsterdammers.

Te Werve deed direct na de rust via Farid Overman iets terug. De Hagenezen hadden direct de smaak te pakken, want door een treffer van Kalkanoglu was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch werd dat al snel in de kiem gesmoord door de thuisploeg. Cees Smaal profiteerde van een fout van doelman Stilting. Azzouz gooide de wedstrijd definitief in het slot door uit een vrije trap de 5-2 op het scorebord te zetten.

Ondanks de moeilijke omstandigheden was Oostermeijer tevreden over zijn ploeg. “We hebben gestreden voor elke meter en hard verdedigd. Het was niet onze beste wedstrijd, maar dat heeft ook met het veld te maken gehad. De onderkant van het veld was glad, waardoor beide ploegen daar last van hadden. Toen wij op voorsprong kwamen, hebben wij goed geprofiteerd van de ruimtes die zij achterlieten. Wij speelden een beetje countervoetbal en dat is niet onze stijl, maar het heeft wel effect gehad.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Roy Baltus