WVHEDW kent geen enkel probleem met FC Breukelen

WV-HEDW heeft zich steviger in de middenmoot van de zaterdag eerste klasse A genesteld. De ploeg van Kees Oostermeijer rekende eenvoudig af met laagvlieger FC Breukelen: 0-5.

“Dit is lekker. Wij wisten dat we moesten. Breukelen is gewoon een lagere ploeg. Wij waren de hele wedstrijd de betere, voetballend sterker en zij hebben anderhalve kans gehad”, zei Ashraf Azzouz, die met twee doelpunten en een assist erg belangrijk was voor de Amsterdammers. “Het was zo’n wedstrijd waarbij je naar beneden moet kijken of naar boven mag kijken. Het doel is om zo snel mogelijk weg te zijn van de onderste plaatsen. Daar kunnen we deze punten goed voor gebruiken.”

Azzouz was extra gemotiveerd voor de uitwedstrijd in Breukelen. “Ik speelde tegen Rachid Maamri, een ploeggenoot van mij bij ASV Lebo. Ik wilde sowieso vlammen.” Dat deed de aanvaller ook. In de eerste helft stelde hij Mick van Moerkerk in staat om de score te openen en even later tikte Azzouz zelf uit een hoekschop van Van Moerkerk de 0-2 binnen.

In de tweede helft duurde het lang voordat de score werd opgevoerd. In de laatste twintig minuten liepen de gasten van 0-2 uit naar een 0-5 overwinning. Doelman Niels Neering, vorig seizoen nog actief bij FC Abcoude, liet een voorzet van Richard Lynch los, waar Ruben Loeve van profiteerde: 0-3. Op aangeven van Jordy Dijkhuizen maakte Azzouz met een diagonaal schot zijn tweede van de middag en het slotakkoord was voor Dijkhuizen, ook de mooiste treffer. Van twintig meter schoot de middenvelder de bal stijf in de kruising: 0-5.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.