WVHEDW knokt zich in tweede helft naar gelijkspel tegen Volendam

In de zaterdag eerste klasse A heeft WVHEDW op karakter een punt gepakt tegen Volendam. De ploeg van Kees Oostermeijer keek bij rust door persoonlijke fouten tegen een 0-3 achterstand aan, maar rechtte in de tweede helft de rug: 3-3

In de openingsfase van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. WVHEDW werd na zeven minuten voor het eerst gevaarlijk toen Jordy Dijkhuizen een schot loste en Danny Blom de rebound niet kon benutten. Aan de andere kant was Volendam bij de eerste beste kans wel trefzeker. Niels Springer faalde oog-in-oog met doelman Jordy Heimens niet en schoof de bal beheerst in de hoek. Vijf minuten later stond de 0-2 zelfs al op het scorebord. De bal viel na geklungel achterin bij WVHEDW ietwat gelukkig voor de voeten van Nick Tuyp, die vervolgens met een diagonaal schot doel trof.

Na een kleine twintig minuten had Ruben Loeve wat terug kunnen doen. De aanvoerder stuitte echter op de voeten van Volendam doelman Sander Binken. Ruim tien minuten voor rust ging het opnieuw fout hij WVHEDW na een slechte breedtepass van Ashraf Azzouz en balverlies bij Richard Lynch. Niels Springer profiteerde optimaal en tekende voor zijn tweede van de middag en de 0-3.

WVHEDW stond in de tweede helft voor de hele lastige opgave om drie doelpunten te maken. De ploeg van Kees Oostermeijer ging wel met meer overtuiging voetballen en dat leverde na tien minuten in het tweede bedrijf de verdiende 1-3 op. Blom en Schoute gingen diep en de bal viel goed voor Schoute, die hard en hoog raak schoot: 1-3. Vijf minuten later was verdediger Rico Bouwmans dichtbij de aansluitingstreffer. Hij zag zijn kopbal net over gaan.

De thuisploeg hield de druk op de verdediging van de Volendammers vast en Oostermeijer wisselde Loeve en Blom voor Smaal en Boot om goals te forceren. Ruim twintig minuten voor tijd was de spanning volledig terug toen Schoute zijn kopbal via de binnenkant van de paal over de lijn zag gaan: 2-3. Twee minuten later was het zelfs bijna gelijk toen een ingooi uit de kluts op de lat belandde.

Vervolgens kreeg WVHEDW niet echt grote mogelijkheden meer op de gelijkmaker. Tot drie minuten voor tijd. Mick van Moerkerk zette vanaf links een combinatie op met Cees Smaal en krulde de bal op fraaie wijze in de verre hoek. De Amsterdammers waren in de blessuretijd zelfs nog dichtbij de zege. Eerst gleed Schoute uit toen hij in kansrijke positie wilde uithalen en Dijkhuizen had pech dat hij zijn vrije trap via de binnenkant van de paal terug het veld in zag stuiteren.

Berend Schoute, die met twee treffers een belangrijk aandeel had in de comeback van WVHEDW, kon na afloop wel leven met een gelijkspel. “Natuurlijk is het jammer dat die laatste kans van mij of die vrije trap van Jordy er niet in gaan, maar op basis van de hele wedstrijd vind ik een gelijkspel wel terecht. Het was behoorlijk stil in de rust nadat we door individuele fouten 0-3 achter stonden. We zijn in de tweede helft wat aanvallender gaan spelen en hebben als ploeg karakter getoond. Uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met een gelijkspel.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag eerste klasse A.