WVHEDW moet genoegen nemen met gelijkspel bij Roda’46

WVHEDW heeft lichte tekenen van herstel getoond. Na de offday vorige week tegen Victoria (5-2 nederlaag) speelde de ploeg van Hans Schakel met 1-1 gelijk tegen Roda’46. De Amsterdammers hebben in ieder geval de (gedeeld) laatste plaats in de eerste klasse A verlaten.

In Leusden begon de promovendus scherper dan WVHEDW. In de eerste zes minuten ontsnapten de bezoekers al aan een achterstand. Verdediger Richard Lynch redde bij een inzet van Daan Banning en doelman Jordy Heimens trad handelend op toen Nigel van Zelst dacht in te schieten. Het duurde even voordat WVHEDW op gang kwam. Het eerste wapenfeitje was een schot van Joost Heij in het zijnet.

Vlak voor rust viel de openingstreffer heel plotseling. Jesper van Dalen sloop door de Amsterdamse defensie en haalde, twee minuten voor rust, doeltreffend uit: 1-0. Nog voor de theepauze kregen de bezoekers twee aardige kansen. Tim Correia schoot een vrije trap in de muur en Mick van Moerkerk zag zijn inzet in de handen van doelman Bas van den Hoek.

Direct in de eerste minuut van de tweede helft lukte het Correia wel om de sluitpost te passeren, maar zijn zachte inzet werd op de lijn weggehaald door een Leusder verdediger. Dit was geen inleiding van een offensief van de Amsterdammers. Integendeel: Roda’46 kreeg de beste kansen. De bezoekers kwamen goed weg bij een lob van Van Zelst op de lat en Heimens keerde een inzet van Banning.

Na ruim een uur spelen kwam WVHEDW alsnog op gelijke hoogte. Invaller Ashraf Azzouz, die ten faveure van Kick van Aelst op de bank moest beginnen, liet zich meteen gelden en uit zijn voorzet kon Heij de gelijkmaker binnen werken: 1-1. In de slotfase kon het vervolgens alle kanten opgaan. Van Dalen schoot een vrije trap in het zijnet, aan de andere kant waren Heij (schot gekeerd), Azzouz (vanaf dertig meter rakelings naast) en in de slotseconden Van Moerkerk dicht bij een winnende treffer.

Het bleef bij 1-1, waardoor WVHEDW genoegen moest nemen met een punt. Na vijf wedstrijden hebben de Amsterdammers nu vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.