WVHEDW neemt na drie jaar afscheid van Kees Oostermeijer

Zaterdag eersteklasser WVHEDW heeft na een weloverwogen beslissing besloten aan het eind van het seizoen afscheid te nemen van trainer Kees Oostermeijer. Oostermeijer is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de club met wie hij vorig seizoen kampioen werd.

“Ik vind het jammer, maar het is ook goed zo. Ik werk al drie jaar met een spelergroep die al drie jaar tegen dezelfde kop zit aan te kijken. En op een gegeven moment heb je die kop genoeg gezien”, zegt de oefenmeester. “Mijn houdbaarheidsdatum is ook ongeveer drie jaar omdat ik een vrij directe manier van coachen heb. Dit kan gewoon gebeuren. Na drie jaar is het tijd voor nieuwe dingen. Ik begrijp de keuze van de club wel, maar ik vind het wel jammer want mijn zoon speelt hier en ik kom er al twaalf jaar met veel plezier.”

In zijn eerste seizoen degradeerde Oostermeijer met WVHEDW uit de eerste klasse om vorig seizoen, middels een kampioenschap, direct weer te promoveren. Momenteel staan de Amsterdammers op de achtste plaats in de zaterdag eerste klasse A.

Voorzitter Ronald Nijsen: “We hebben er lang over gesproken, maar uiteindelijk hebben we besloten om niet verder te gaan met Kees. Samen met technisch manager Sjaak Tersteeg en ook na overleg met de spelersraad hebben we weloverwogen deze beslissing gemaakt. We wilden voorkomen dat we niet te lang met elkaar door zouden gaan. Het is tijd voor een nieuw gezicht voor de groep.”

Zowel Oostermeijer als WVHEDW gaat dus op zoek naar iets nieuws. Oostermeijer: “Ik ben geen trainer met een heel marketingpraatje. Ik zie wel of er iets op mijn pad komt, maar ik sta zeker open voor een nieuwe uitdaging.” Nijsen: “Je moet nu wel zo’n beslissing nemen. Heel veel langer kan je tegenwoordig ook niet meer wachten, want anders vis je achter het net.”

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)