WVHEDW neemt drie punten mee uit Aalsmeer

De regioderby in de zaterdag eerste klasse A is een prooi geworden voor WVHEDW. Op bezoek in en tegen Aalsmeer won de ploeg van Kees Oostermeijer door twee doelpunten van Cees Smaal met 1-2.

Het was een vreemd begin van de wedstrijd, die na zeven minuten werd stilgelegd nadat scheidsrechter Duindam geblesseerd moest afhaken. Door FC Aalsmeer werd een clubscheidsrechter bereid gevonden de wedstrijd te leiden. Dit zorgde wel voor een oponthoud van veertig minuten. Nadat de wedstrijd weer werd hervat, en ruim een kwartier bezig was, kwam WVHEDW aan de leiding. Na miscommunicatie in de Aalsmeerse defensie konden Mick van Moerkerk en Cees Smaal op het vijandelijk doel afgaan. Van Moerkerk gunde de openingstreffer aan Smaal: 0-1. Een paar minuten later maakte diezelfde Smaal zijn tweede doelpunt voor de 0-2 voorsprong bij rust.

FC Aalsmeer kwam na rust goed uit de kleedkamer en dat resulteerde binnen tien minuten in een aansluitingstreffer. Op aangeven van Mike van Eenennaam bracht invaller Marten Baarse de thuisploeg terug in de wedstrijd: 1-2. De Aalsmeerders gingen opzoek naar de gelijkmaker en besloten hiervoor meer risico’s te nemen. Daardoor kreeg WVHEDW ruimte om toe te slaan, maar doelman Nick van der Wiel zorgde ervoor dat de uitslag niet groter werd.

WVHEDW-trainer Kees Oostermeijer was na afloop tevreden over de strijdlust van zijn ploeg. “Wij willen het seizoen zo goed mogelijk afmaken en strijden voor elke overwinning. Ik vond ons de betere ploeg, maar dat had ook te maken door de afwezigen bij FC Aalsmeer. We hebben onszelf wel tekort gedaan door geen afstand te nemen van Aalsmeer. Daardoor werd het tot de laatste minuut spannend.”

De Amsterdammers staan stevige op de zesde plek. “De komende weken spelen wij nog tegen een aantal goede tegenstanders en dan willen wij laten zien dat we bij de bovenste vier horen”, besluit Oostermeijer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.