WVHEDW neemt in matige wedstrijd revanche op Westlandia

Zaterdag eersteklasser WV-HEDW heeft ook de tweede wedstrijd van 2018 winnen afgesloten. De ploeg van Kees Oostermeijer heeft in een matige wedstrijd revanche genomen op Westlandia. Waar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Naaldwijk werd verloren, waren de Amsterdammers nu door een doelpunt van Ashraf Azzouz met 1-0 te sterk.

De wedstrijd begon rommelig, maar al snel kreeg de thuisploeg de eerste kans. Aanvaller Mick van Moerkerk was niet scherp in zijn afwerking, nadat hij de verdedigers van Westlandia zijn hielen had laten zien. De grootste kans van de eerste helft was niet veel later voor de gasten. Ricoberto Luijando werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald, de vrije trap werd te makkelijk weggewerkt, Marvin Vollebregt besloot te volleren en een beauty was in de maak, maar helaas raakte zijn inzet het houtwerk.

Ook Westlandia-aanvoerder Jasper van Dijk zag zijn inzet gered worden door doelman Jordy Heimens. Het eerste kwartier leek veelbelovend voor de rest van de wedstrijd, maar daar bleef het bij. Verder dan een paar mogelijkheden over en weer kwamen beide ploegen niet.

Vlak na rust kwam WV-HEDW op voorsprong. Van Moerkerk werd gelanceerd richting het vijandelijke doel, zijn voorzet werd nog gemist door spits Ruben Loeve en vanaf de rand van het strafschopgebied kon Ashraf Azzouz fraai raakschieten. De bal verdween in de verre bovenhoek en de 1-0 was een feit. De thuisploeg kreeg na de goal even vleugels en had vlak na de goal nog de kans op 2-0, maar verzaakte hierin.

Waar Westlandia het betere spel had in de eerste helft, domineerde WV-HEDW het begin van de tweede helft. Halverwege het tweede bedrijf ging het gelijk op en Westlandia kreeg kansen op de gelijkmaker. De net ingevallen Stefan Bron was bij zijn eerste balcontact ongelukkig in de afronding en aan de andere kant strandde de inzet van WV-middenvelder Danny Blom op doelman Rowdy Janssen.

De 1-0 bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten. Door deze zege lopen de Amsterdammers verder uit op Westlandia en staan zij nu zevende met 21 punten. Volgende week moet WV-HEDW afreizen naar hekkensluiter Marken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.