WVHEDW verstevigt zesde plek door zege op Zwaluwen’30

WVHEDW heeft de zesde plaats in de zaterdag eerste klasse A steviger in handen. De ploeg van Kees Oostermeijer was op bezoek bij Zwaluwen’30 met 1-4 te sterk voor de mede-middenmoter. Mick van Moerkerk had met twee treffers een belangrijke rol.

Vlak voor rust zette WVHEDW twee keer aan om met een voorsprong de kleedkamers op te kunnen zoeken. Hierbij was een belangrijke rol weggelegd voor Ashraf Azzouz. Eerst leverde de vleugelaanvaller een prachtige assist af op Mick van Moerkerk, die voor een even zo fraaie afronding zorgde. Vlak daarna was Tjeerd Meijer trefzeker bij een hoekschop van Azzouz: 0-2.

Nog in de blessuretijd van de eerste helft deed Zwaluwen’30 iets terug. Uit een vrije trap bracht Ivo Rottiné de ruststand op 1-2. De thuisploeg tankte vertrouwen uit deze aansluitingstreffer en besloot na de hervatting de jacht op de gelijkmaker te openen. WV-doelman Jordy Heimens hield zijn ploeg hierbij enkele keren goed op de been.

Waar de 2-2 aanstaande leek, sloegen de gasten aan de andere kant van het veld toe. Een klein kwartier voor tijd maakte Van Moerkerk er op aangeven van Cees Smaal 1-3 van. Danny Blom was dicht bij de definitieve genadeklap, die in de slotfase alsnog werd uitgedeeld door invaller Mike de Lange. De in de winterstop van De Foresters overgekomen spits kwam vlak daarvoor het veld in en gooide de wedstrijd met zijn eerste balcontact op slot: 1-4.

Met deze zege namen de Amsterdammers goed revanche op het 3-3 gelijkspel van vorige week bij koploper ARC. WVHEDW blijft zesde staan, maar loopt wel iets in op nummer vijf Sportlust’46. Volgende week krijgt de ploeg van Kees Oostermeijer laagvlieger FC Breukelen op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.