Home / Algemeen / WVHEDW vindt door zege op CSW aansluiting met middenmoot

WVHEDW vindt door zege op CSW aansluiting met middenmoot

In de zaterdag eerste klasse A heeft WVHEDW drie belangrijke punten gepakt tegen CSW. De thuisploeg maakte het in de tweede helft nog even spannend, maar won uiteindelijk terecht met 3-1. De ploeg van Hans Schakel stijgt door de zege naar de tiende plek op de ranglijst. 

WVHEDW en CSW waren in de openingsfase behoorlijk aan elkaar gewaagd. Kleine kansen voor beide ploegen leverde weinig gevaar op. De beste kans was na een klein kwartier voor Berend Schoute. De middenvelder, die ditmaal centraal achterin stond opgesteld, kopte in vrijstaande positie een corner naast.

WVHEDW werd hierna sterker en had het betere van het spel. Toch had CSW op voorsprong kunnen komen toen er niet gefloten werd voor een overtreding op Daan Walraven. Jordy Heimens redde op een inzet van Vincent van Hellemondt.

Na een half uur spelen kwamen de Amsterdammers aan de leiding. Ashraf Azzouz trof met een hard schot de paal, maar Tim Correia was attent om de rebound in de touwen te schieten: 1-0. CSW drong na de tegentreffer wel iets meer aan, maar kwam niet tot goede kansen. WVHEDW wist de voorsprong zodoende tot het rustsignaal vast te houden.

In de tweede helft sloeg WVHEDW na vijf minuten toe. De bal belandde na een voorzet van Joost Heij uit de kluts voor de voeten van Correia, die via de onderkant de score verdubbelde. CSW had een paar minuten later de spanning weer terug kunnen brengen, maar Mike Cornelissen zag zijn inzet naast gaan.

Na de tweede treffer ontstond er een rommelige wedstrijd waarbij beide ploegen slordig waren en veel balverlies leden. De thuisploeg bleef het opbrengen om veel strijd te leveren, waardoor CSW niet terug in de wedstrijd kon komen. Toch werd het tien minuten voor tijd ineens nog spannend. Een overtreding in de zestien meter van Berend Schoute werd bestraft met een penalty en Sven van der Horst benutte de strafschop via de onderkant van de lat.

Met nog tien minuten op de klok ging de ploeg uit Wilnis logischerwijs alles of niets spelen. Het was echter WVHEDW dat de wedstrijd drie minuten voor tijd besliste. Azzouz bediende na goed doorzetten Heij en de spits schoot hard raak: 3-1. Heij had een minuut later ook de 4-1 op zijn schoen, maar de bal ging er op wonderbaarlijke wijze niet in. Ondanks dit curieuze moment en een gemiste kans voor invaller Damien de Vegt boekte WVHEDW een verdiende overwinning.

Tim Correia, met twee treffers belangrijk voor de Amsterdammers, bevestigde het belang van de overwinning. “Deze drie punten hadden we echt nodig, want wij horen absoluut niet thuis in de degradatiezone. De start van het seizoen was niet goed, maar deze wedstrijd speelden we uitstekend. We moeten zorgen dat we meer van dit soort wedstrijden gaan spelen.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto HAV