Home / Algemeen / WVHEDW vlak voor tijd naast Sportlust’46

WVHEDW vlak voor tijd naast Sportlust’46

De zesde plek van WVHEDW in de zaterdag eerste klasse A komt niet meer in gevaar. De ploeg van Kees Oostermeijer pakte in de slotfase een punt tegen Sportlust’46 (1-1) en houdt daardoor zelfs een klein beetje hoop om nog een plaatsje te stijgen op de ranglijst.

Het duel kwam pas na rust een beetje op gang. Sportlust’46, dat twee dagen eerder de districtsbeker van West 2 in de wacht sleepte, was in de slotseconden van de eerste helft dicht bij een openingstreffer. Uit een counter kreeg oud-prof Moussa Kalisse (ex-Sparta, FC Dordrecht en Excelsior, red.) een kans, maar zijn schot ging hard naast.

Na de theepauze namen de bezoekers uit Woerden het initiatief en ontstond er wat druk op het Amsterdamse doel. Een ongevaarlijke voorzet van invaller Zakaria Issarti belandde op het arm van Tjeerd Meijer, zwaar genoeg voor scheidsrechter Van Klinken om hier een strafschop te geven. Vanaf elf meter liet Kalisse doelman Jordy Heimens kansloos: 0-1.

In het laatste half uur koos Oostermeijer voor een aantal aanvallende wissels. Het inbrengen van Cees Smaal en Timo Boot bracht het juiste effect. Eerst schoot Smaal recht in de handen van doelman Michael de Leeuw, zeven minuten voor tijd was de spits wel trefzeker. Een voorzet van Mick van Moerkerk werd door Boot op prachtige wijze, met een omhaal, verlengd richting Smaal, die van dichtbij toesloeg: 1-1.

Sportlust’46 zat er in de slotfase doorheen, waardoor een overwinning zelfs tot de mogelijkheden behoorde voor WVHEDW. Smaal schoot van dichtbij over en een knappe actie van Boot kon door Lennart Bril niet het gewenste gevolg worden gegeven. Aan de andere kant van het veld moest Heimens handelend optreden bij een inzet van Mitch van der Vlist. De grootste kans was in de blessuretijd voor de thuisploeg. Boot zag zijn poging echter van de lijn gehaald worden.

Met het 1-1 gelijkspel schieten beide ploegen niets op. Sportlust’46 blijf vijfde staan, WVHEDW zesde. Het verschil tussen de twee ploegen is vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Met dank aan André Lopes Dias
Foto’s Jan Vonk

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend