WVHEDW voor even uit de zorgen door zege op Huizen

Zaterdag eersteklasser WVHEDW heeft het kalenderjaar afgesloten met een knappe zege op hoogvlieger Huizen. De ploeg van Hans Schakel versloeg de nummer vier van de ranglijst met 2-1 en heeft hierdoor voor even de gevarenzone verlaten.

Vroeg in het duel kregen beide ploegen al een grote kans op een openingstreffer. Een inzet van Huizen-aanvaller Quincy van Waveren werd knap gekeerd door de uitstekend keepende Jordy Heimens, terwijl Daan Walraven namens de thuisploeg de kruising trof. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op, zonder dat er grote mogelijkheden werden gecreëerd. Op slag van rust kwam WVHEDW aan de leiding. Een schot van Boris Santen werd onderweg naar het doel voldoende aangeraakt om in het net te belanden: 1-0.

Na de rust had Huizen het meeste balbezit, maar dit leidde niet tot veel kansen. In de 58ste minuut kwam WVHEDW er zelfs gevaarlijk uit. Met een prachtige poging achter het standbeen stuitte Ashraf Azzouz op doelman Brian Willemse. Daarna begonnen de bezoekers meer druk uit te oefenen op het doel van de thuisploeg. Heimens redde echter goed op inzetten van Olivier Blaauw en Van Waveren.

Tien minuten voor tijd verdubbelde Joost Heij de marge voor de Amsterdammers. De spits kon langs de achterlijn dribbelen en in de korte hoek de 2-0 binnen schieten. De wedstrijd leek gespeeld, totdat Huizen in de 88ste minuut via invaller Bob Brilleman de aansluitingstreffer maakte. Er volgden enkele penibele situaties voor het doel van WVHEDW, maar de overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken.

Trainer Hans Schakel was na afloop enorm te spreken over het optreden van zijn ploeg: “De nadruk ligt echt op dat we fantastische teamprestatie hebben geleverd. Het stond als een huis. Als je dan tegen een titelkandidaat speelt, weet je dat je alles moet geven. De manier waarop de jongens dat hebben gedaan, maakt mij erg trots.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.