Home / Algemeen / Xamm Flemming (Ajax) gaat voor kans bij Jong Fortuna Sittard
Ermelo, NETHERLANDS - MAY 21: Stef Nijland of DVS'33 Ermelo, Xamm Flemming of Ajax during the Dutch Derde Divisie match between DVS'33 Ermelo and Ajax on May 21, 2022 in Ermelo, NETHERLANDS (Photo by Theo Aalten,Orangepictures)

Xamm Flemming (Ajax) gaat voor kans bij Jong Fortuna Sittard

Vorig seizoen speelde Xamm Flemming nog met RODA ’23 in de tweede klasse. Dit seizoen sloot hij aan bij Ajax zaterdag en nu is het alweer tijd voor de volgende stap: Flemming maakt de overstap naar de beloften van Fortuna Sittard.

Zijn broer Zian Flemming speelde afgelopen seizoen met Fortuna Sittard in de Eredivisie en de club vernam dat Zians broertje Xamm in de Derde Divisie actief was. “Fortuna is toen een paar keer komen kijken. Daarna kreeg ik een uitnodiging om een week mee te trainen bij Jong Fortuna. Dat heb ik toen gedaan en daarna kreeg ik te horen dat ze me graag wilden hebben.”

Met zijn 20 jaar mag Flemming nog één seizoen in de O21 spelen: “De club denkt ook dat ik binnen een jaar de stap naar het eerste kan maken, anders hadden ze me ook niet gehaald.” Hij kijkt enorm uit naar deze stap, al zal er ook een hoop veranderen: “Ik studeer bijvoorbeeld nog en ga volgend jaar mijn vierde jaar in. Mijn stage en scriptie kan ik waarschijnlijk vanuit Sittard doen, maar de andere vakken zal ik op een ander moment moeten volgen.”

Een grote stap dus, maar Flemming besefte dat dit precies is wat hij altijd wilde: “Ik werk al m’n hele leven om bij een profclub terecht te komen en laat er ook veel voor. Ik drink niet en heb heel wat feestjes overgeslagen. Dus nu ik de kans krijg, wil ik die ook met twee handen aangrijpen. Ik wil later niet denken ‘had ik het maar gedaan’. En lukt het niet, dan weet ik in ieder geval dat ik er alles aan gedaan heb.”

Hij hoopt zich bij zijn nieuwe club snel te kunnen bewijzen: “We beginnen eind juni al met trainen. Het eerste begint dan ook. Wie weet kan ik me dan al een keer bij het eerste laten zien op de training. Het zou mooi zijn als het net zo goed gaat als bij Ajax: daar kwam ik ook voor het tweede, met potentie voor het eerste.”

Bij Ajax sloot hij dit seizoen al na drie weken aan bij het eerste en speelde hij tot nu toe ruim 20 duels in de Derde Divisie. In Amsterdam wacht hem nog minstens één belangrijk duel. Komende zaterdag moet Ajax tegen DOVO rechtstreekse degradatie zien te voorkomen: “Ik heb er vertrouwen in dat we van DOVO kunnen winnen. Wij doen echt niet onder voor de ploegen die om ons heen staan. Zelf moeten we scherp zijn zaterdag en een beetje geluk hebben met de andere uitslagen.”

Hoe het ook afloopt, Flemming kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Ajax. “Toen mijn broer hier vroeger in de jeugd speelde, kwam ik hier vaak. Ik zei ook altijd dat ik bij Ajax ging spelen en uiteindelijk is dat op deze manier bij Ajax zaterdag dan toch gelukt. Ik ben Ajax ontzettend dankbaar voor deze kans en blij dat ik in het Ajax-shirt heb mogen spelen.”

Foto: Orange Pictures

Pre-order het kampioensmagazine 2021/2022

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)