Yasin Poyraz schiet Legmeervogels langs LSVV in veilige haven

Dankzij een klinkende 1-0 overwinning op LSVV is Legmeervogels verzekerd van nog een jaartje in de zondag eerste klasse A. Hoewel het verschil maar klein was, was iedereen het er wel over eens dat de zege verdiend was voor de ploeg van Florian Wolf.

In de eerste helft wisten de Uithoorners al de meeste kansen te creëren. De grootste was voor Jordi van Gelderen, maar de paal voorkwam een openingstreffer. Niet veel later miste Yasin Poyraz oog-in-oog met doelman Dave Stet en schoot Othman Lechkar in de rebound ruim naast. Dat het halverwege nog 0-0 was, kon Legmeervogels zichzelf aanrekenen dat het erg slordig omgaat met de mogelijkheden en de ruimte. Aan de andere kant had keeper Halil Süzülmüs nauwelijks werk te verrichten.

Het tweede bedrijf was net begonnen toen de score wel werd geopend. Poyraz werd door Puck Postma voor Stet gezet en maakte nu geen fout: 0-1. Legmeervogels bleef de betere ploeg en had ook de grotere kansen, maar een definitieve genadeklap bleef uit. Hierdoor was het nog even spannend. LSVV kwam slechts één keer in de buurt van een gelijkmaker. Uit een hoekschop zou de bal wel of niet achter de doellijn zijn weggewerkt, maar de assistent-scheidsrechter zag hier geen doelpunt in.

Door de krappe zege heeft Legmeervogels de thuisploeg op de ranglijst gepasseerd en staan de Uithoorners nu knap vijfde. Mogelijk lonkt zelfs een periodetitel als de laatste drie competitieduels goed worden afgesloten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)