Yassin el Yaakoubi verlaat Purmersteijn om kampioen te worden met AFC’34

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn ziet opnieuw een aanvaller vertrekken. Na Niels Eijkenaar (Zaterdag 1) en Martijn van Oers (DWOW) heeft ook Yassin el Yaakoubi al zijn laatste wedstrijd gespeeld in het shirt van de Purmerenders. De 22-jarige buitenspeler verkast naar eersteklasser AFC’34.

“Ik had de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere clubs, maar het gesprek met Job Dragtsma sprak mij het meeste aan en kreeg ik het beste gevoel bij”, zegt El Yaakoubi op de website van zijn nieuwe club. “AFC’34 heeft een jonge ploeg en heeft ambities om hogerop te gaan spelen. Voor mij is ambitie belangrijk, omdat je ergens voor wilt gaan met elkaar.”

El Yaakoubi stroomde in 2015 vanuit de jeugd van Purmersteijn door naar het eerste elftal. Met de Purmerenders promoveerde hij in 2017 naar de Hoofdklasse en won in datzelfde seizoen de districtsbeker. Deze jaargang was de vleugelaanvaller acht keer trefzeker voor Purmersteijn.

Hij gaat met een duidelijk doel naar AFC’34, dat afgelopen seizoen als vijfde eindigde in de zondag eerste klasse A. “Ik wil met AFC’34 kampioen worden. Als ik kijk welke spelers er zijn aangetrokken en de spelers die er al zijn, zou er geen twijfel moeten zijn om bovenin mee te gaan draaien. Ik heb daar het volste vertrouwen in, ik ben tot op het bot gemotiveerd om met AFC’34 richting de Hoofdklasse te gaan. Het wordt tijd om AFC’34 weer op de kaart te zetten.”

El Yaakoubi komt in Alkmaar onder meer oud-ploeggenoot Sebastiaan Ntim tegen. Hij is niet de enige speler die deze zomer vanuit onze regio naar AFC’34 gaat. Stefan Smal en Boi Postma komen over van Hoofddorp. Laatstgenoemde zal aankomend seizoen in principe niet in actie komen vanwege stage in het buitenland.

Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)