Home / slideshow / Yé werkt hard bij SDZ: “Probeer mijn steentje bij te dragen”

Yé werkt hard bij SDZ: “Probeer mijn steentje bij te dragen”

Emilio Yé kijkt terug op een succesvol half jaar sinds zijn terugkeer bij SDZ. De verdediger stond in het seizoen 2020/2021 ingeschreven bij Pancratius, maar kon na één jaar de lokroep van zijn oude vereniging niet weerstaan. “Het voelt absoluut als thuiskomen”, vertelt hij trots.

De defensieve kracht moest wel even wennen toen hij weer bij SDZ rondliep. Hoewel hij slechts een jaar bij een andere club speelde, waren er veel zaken veranderd binnen de vereniging. Zo beschikte SDZ over een ander bestuurder, was de technische staf nieuw voor hem en had de club veel jonge spelers in de A-selectie zitten. “Het grappige is dat ik nu opeens een van de oudere jongens ben, waardoor ze weer andere dingen van mij verwachten. Ik werk simpelweg hard voor de groep en probeer mijn steentje bij te dragen.”

De Amsterdammers begonnen zeer stroef aan de competitie. Dat kwam niet uit de lucht vallen, want de relatief jonge selectie had tijd nodig om als een hecht collectief te opereren. Na een aantal wedstrijden vond SDZ echter alweer de weg omhoog, waardoor het gehele team beter tot zijn recht kwam. “We beschikken over een leuk team met voldoende kwaliteiten om ons in deze klasse staande te houden. Hoewel het een compleet ander team is als waarin ik in het verleden speelde, heb ik het uitstekend naar mijn zin in deze groep.”

Waar Yé aan het begin van het seizoen centraal in de verdediging begon, kreeg hij in de loop van het seizoen een andere rol toebedeeld. Hoofdtrainer Thijs Sluijter vroeg hem op de rechtsbackpositie te staan. Voor Yé was dat geen enkel probleem. “Natuurlijk is dat een positie waaraan ik in het begin moest wennen. Je bent simpelweg bepaalde taken gewend en die worden door de positiewisseling anders. Tegelijkertijd is het aanpassen echter snel gebeurd, waardoor ik na een paar wedstrijden al het gevoel had dat ik er lekker in zat.”

Mede door een aantal blessures moest SDZ de afgelopen maanden behoorlijk schuiven in het elftal. Aangezien de meeste geblesseerden inmiddels zijn teruggekeerd, verwacht Yé dat SDZ de komende maanden nóg meer omhoog kan kijken. “Door de coronastop in december kregen sommige jongens die geblesseerd waren de mogelijkheid om fit te worden. Hopelijk weten zij snel bij de selectie aan te sluiten, zodat de trainer een breed team heeft om uit te kiezen. Dan ben ik ervan overtuigd dat we met deze groep een mooie tweede seizoenshelft tegemoet gaan.

Tekst: Jordi Smit