Home / slideshow / Yordi Teijsse bezorgt AFC vlak voor tijd de overwinning tegen ASWH

Yordi Teijsse bezorgt AFC vlak voor tijd de overwinning tegen ASWH

Wie vooraf had gezegd dat het duel tussen AFC en ASWH het duel tussen de nummer 1 en nummer 2 zou zijn, was waarschijnlijk voor gek verklaard. ASWH verkeerde afgelopen seizoen nog in degradatienood, maar de ploeg kende nu een vliegende start in de Tweede Divisie. Lang leek het erop dat ASWH ook AFC ging verrassen, maar vlak voor tijd maakte Yordi Teijsse de winnende goal: 3-2.

Al vroeg in de wedstrijd wisten de bezoekers op voorsprong te komen via Sam van de Kreeke. Eigenlijk vrije plotseling kon hij de bal achter Patrick Zonneveld werken. Snel daarna werd ook AFC gevaarlijk. Terwijl Jarreau Manuhuwa met een blessure op de grond lag, ging het spel eerst nog een tijdje door en werd een inzet van Melvin Grootfaam geblokt. Daarna werd de bal uitgespeeld en werd Manuhuwa gewisseld voor Henrico Drost. Halverwege de eerste helft viel de gelijkmaker wel. Vanaf de rechterkant kon Gevero Markiet de bal in het doel schuiven. Raily Ignacio stond bij de tweede paal en had de bal nog een tikje kunnen geven om zijn doelpuntentotaal nog verder op te schroeven, maar bleef er vanaf en de goal kwam dus op naam van Markiet. AFC kreeg nog wat kansjes in de eerste helft. Vooral Joël Tillema wist meerdere malen gevaar te stichten, maar vond de keeper op zijn weg of zag dat een van zijn teamgenoten weinig deed met zijn pass. Met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Het spelniveau hield ook in de tweede helft niet echt over. Het lege Sportpark Goed Genoeg en de stromende regen maakten het er niet beter op, maar gelukkig vielen er in de tweede helft nog wel drie goals. ASWH maakte daarvan de eerste. Na een ingooi vlakbij de cornervlag kwam de bal voor het doel en stond Jesper van den Bosch helemaal vrij om de 1-2 binnen te schieten. Zo leek de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht met 3 punten uit Amsterdam te gaan vertrekken, maar AFC wist in de slotfase het tij nog te keren. Ruim tien minuten voor tijd kwam een inzet van Raily Ignacio op de arm van een ASWH-er, waarna de bal op de stip ging. Tillema maakte vanaf elf meter de gelijkmaker. De doelpuntenmaker griste vervolgens de bal uit het doel en wilde het spel snel hervatten, om nog op jacht te gaan naar de 3-2. En die kwam er dan ook. Het was invaller Yordi Teijsse die ervoor zorgde dat AFC drie punten pakte.

De Amsterdammers blijven daardoor koploper met 13 punten uit 5 duels. Volgende week zondag staat een bezoek aan TEC op het programma, maar eerst wacht dinsdag het KNVB-bekerduel tegen Spakenburg.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend