Home / Algemeen / Younes Makraou kiest met AGB voor terugkeer op het veld

Younes Makraou kiest met AGB voor terugkeer op het veld

Younes Makraou is volgend seizoen weer te bewonderen op de Amsterdamse velden. De 28-jarige buitenspeler zou dit seizoen voor DCG spelen, maar vertrok daar na de voorbereiding. Imdat Ilguy wist hem warm te maken voor een terugkeer op het veld en neemt Makraou mee naar zondag eersteklasser AGB.

Ilguy wilde Makraou al eens naar zijn oude club OFC halen, maar dat bleef bij een aantal keer meetrainen omdat de oefenmeester zelf vertrok uit Oostzaan. Daarna zijn ze elkaar niet uit het oog verloren. “Ik weet hoe hij werkt, wat voor trainer hij is. Vorig seizoen speelde het al en zei hij tegen mij: ‘als ik een nieuwe club heb, ga jij met mij mee.’ Het was snel beklonken nadat bekend werd dat hij naar AGB zou gaan. Als een trainer mij benadert met de juiste plannen en ambities ben ik snel verkocht.”

Dit seizoen komt de vleugelaanvaller, die eerder voor ZSGOWMS en DWS speelde, alleen in de zaal in actie voor Hovocubo. “Ik was naar DCG gegaan met twee vrienden, maar die zijn allebei tijdens de voorbereiding vertrokken. Daarna had ik er geen zin meer in.” Omdat hij al een officiële wedstrijd speelde voor de tweedeklasser, kon hij niet ergens anders aan de bak. “Veldvoetbal verleer je gelukkig nooit. Ik word alleen maar rijper.”

Er verandert komende zomer veel bij AGB. Van de huidige selectie blijven alleen Mahir Ünver, Bakary Jobe en Thijs Gerritsen. Naast Makraou komen ook Sefa Izmir (Roda’46), Yigitcan Cayir (EDO), Ercument Satar (Zilvermeeuwen), Nassim Zohair en Faysal Fakhor (beiden Zeeburgia) de Amsterdammers versterken. Bovendien pakt Rahim Abdul (ex-Chabab en OFC) het voetballen weer op na een jaar gestopt te zijn geweest.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB