Home / Algemeen / Youssef Makraou combineert zaalvoetbal met AGB: “De kans om mij te bewijzen”

Youssef Makraou combineert zaalvoetbal met AGB: “De kans om mij te bewijzen”

International Youssef Makraou combineert het zaalvoetbal bij Hovocubo sinds dit seizoen met het spelen in de zondag eerste klasse A. De 24-jarige Amsterdammer debuteerde afgelopen weekend tegen Zeeburgia in het shirt van AGB, waar ook zijn broer Younes speelt. “Het maakt mij niet uit op wat voor veld ik speel.”

Vanwege privé-redenen ontbrak Makraou de eerste maanden in de selectie van AGB. Zo speelde de zaalinternational eind oktober nog interlands in en tegen Zweden. Drie weken geleden sloot hij aan in Amsterdam-West. Veldvoetbal is voor hem geen vreemd terrein. “Ik ben van kleins af aan begonnen op het veld en heb altijd gedacht: ‘dat ligt me ook wel’. Ik heb dat een beetje open gehouden om het niet te verwaarlozen.”

Vooralsnog is het voor het prima te combineren: vrijdagavond in de zaal namens regerend landskampioen Hovocubo en zondagmiddag op het grasveld van AGB. “Wat mij heeft overgehaald, zijn voetbalvrienden. Dan is de keuze snel gemaakt. Het maakt mij niet uit op wat voor ondergrond ik speel. Het enige verschil is dat je met wat langere afstanden bezig bent.”

Met AGB pakte hij – opgesteld als centrale verdediger – in zijn eerste wedstrijd tegen Zeeburgia een punt (1-1). In het shirt van de Amsterdammers hoopt hij op zoveel mogelijk minuten en, als de kans zich voordoet, misschien een stap hogerop. “Ik heb nu de kans gekregen om me te kunnen bewijzen bij AGB. Als je hogerop kan gaan, waarom niet? Ik ben nu 24, dus de kans om echt door te breken is klein. Maar als ik in de tweede of eerste divisie de kans krijg, ga ik zaalvoetbal wel links laten liggen.” Voorlopig denkt hij alleen nog aan AGB. “Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en de kans te krijgen om te promoveren. We hebben de spelers ervoor, dus het is mogelijk.”

Tekst: Pablo Koch
Foto’s: Mario Wormhoudt