Home / Algemeen / Yuri Rose gaat trainerschap OFC combineren met rol in jeugdopleiding Ajax

Yuri Rose gaat trainerschap OFC combineren met rol in jeugdopleiding Ajax

Yuri Rose is weer terug op Sportpark de Toekomst. De 38-jarige oefenmeester speelde twee jaar voor de amateurs van Ajax en gaat nu werken in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Hij tekende een éénjarig contract en zal de trainers van de bovenbouw gaan assisteren.

Maandag had Rose zijn eerste werkdag bij de Onder-17, met de daarbij behorende kennismaking. “De spelers zijn al even in training, ik ben later aangesloten. Ajax is ook relatief bij mij gekomen en ik had nog een vakantie gepland. De eerste dag was hartstikke leuk. Er zijn meerdere oud-profs die in dezelfde functie rondlopen en ik ken natuurlijk nog genoeg mensen uit mijn periode bij Ajax.”

Naast de Onder-17 loopt hij ook mee bij de Onder-19. Dit doet de oefenmeester op parttime basis en is overdag, waardoor zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van derdedivisionist OFC prima te combineren zijn. Over de verdere invulling van zijn rol zal nog met Ajax gesproken worden. “We hebben gekozen om te beginnen met een éénjarig contract zodat we allebei kunnen bekijken hoe het bevalt en gaat.”

Tijdens de eerste training werd Rose door trainer Gery Vink geïntroduceerd en werden bepaalde dingen uitgelicht die naar eigen zeggen typerend waren voor zijn loopbaan. “Iemand die alles eruit heeft proberen te halen, altijd serieus bezig is geweest. Ik ben al vijf jaar uit het profvoetbal, dus ik weet niet of ze mij nog herkennen als speler”, zegt Rose, om daar direct achteraan te zeggen: “Maar ik ben niet iemand die te koop loopt met zijn verleden. Ik ben hier om de spelers beter te maken vanuit mijn ervaring en kennis.”

Foto: Peter Seijmour