Zaalvoetballers WVHEDW blijven verrassen in districtsbeker

Het nieuwe zaalvoetbalteam van WVHEDW beleeft een behoorlijk succesvol seizoen. Nadat ze eerder dit seizoen met overmacht kampioen werden in de tweede klasse, zijn de Amsterdammers nu ook cupfighter geworden. Hoofdklasser De Dreef werd na strafschoppen verslagen voor een plek in de halve finale van de districtsbeker.

De bekerwedstrijd had woensdagavond veel weg van het duel in de vorige ronde tegen Topklasser De Ruif. Ook toen nam WVHEDW een ruime voorsprong, zag de tegenstander op gelijke hoogte komen en wist doelman Mick van de Wijgerd zich in de penaltyserie te onderscheiden. “In de zaal is hij erg goed”, zegt trainer Paul Wals. “De vorige ronde pakte hij twee strafschoppen, nu eentje.”

Met Ashraf Azzouz (jarenlang Eredivisie met ASV Lebo), Daan en Joost Walraven, Boris en Jasper Santen, Nick Wals, Zohair Akasri, Dave Keller, Teun Bongenaar en dus Van de Wijgerd bestaat de spelersgroep uit allemaal jongens uit de Zaterdagselectie van de Amsterdammers. Wals werd naar voren geschoven als trainer. “Toen ik ooit bij WVHEDW begon, speelde ik ook zaalvoetbal. Dat is begin jaren negentig gestopt. Aan het einde van vorig seizoen kwamen spelers met een plan om toch weer een zaalteam op te starten. De club is er achter gaan staan en in overleg met de KNVB zijn we gelijk in de tweede klasse ingestroomd.”

Met overtuiging werden de Amsterdammers kampioen. De eerste klasse, waarin WVHEDW volgend seizoen acteert, is waarschijnlijk niet het plafond. “Als je kijkt naar de bekerwedstrijden, is de Hoofdklasse zeker haalbaar. Het team blijft bij elkaar en we krijgen hulp van andere jongens uit de selectie als we dat nodig hebben.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)