Zaanlandia roept opmars DWS een halt toe

Na vijf wedstrijden op rij ongeslagen te zijn (vier zeges en een gelijkspel) heeft zondag tweedeklasser DWS weer een nederlaag moeten slikken. De ploeg van Tarik Oulida gaf tegen hoogvlieger Zaanlandia in de laatste vijf minuten een voorsprong uit handen: 1-2.

Zaanlandia wilde snel zaken doen in Amsterdam en had in het eerste kwartier meteen een enorm overwicht. DWS-doelman Selattin Dagasan hield zijn ploeg op de been bij diverse schoten van Burak Bulduk (vorig seizoen DCG) en Ryan Brown (ex-Purmersteijn en ZSGOWMS). Zelf konden de Amsterdammers pas aan het einde van de eerste helft gevaar stichten. Een goede aanval met Issam el Bakkali, Selimhan Unal en Emanuel Obeng in de hoofdrol had meer verdiend en strandde in schoonheid.

Direct na de rust kwam DWS brutaal aan de leiding door een rake kopbal van El Bakkali. Hierna sloeg de thuisploeg de klok en had het verder uit kunnen lopen. Een schot van El Bakkali eindigde naast het doel en een schuiver van Rishi Kjensberg werd niet tot doelpunt gepromoveerd.

Met nog vijf minuten op de klok leek het erop dat de Amsterdammers een knappe zege zouden boeken op de nummer twee van de ranglijst. Zaanlandia zette echter aan en dit leverde de gelijkmaker op via Bulduk: 1-1. Aan de andere kant van het veld ging een slimme boogbal van Kenzo Davids rakelings over en bleef de beslissing uit.

Daar profiteerden de Zaankanters uiteindelijk van. Vlak voor tijd werd een schot van Bruce de Graaf licht getoucheerd door Mohamed Aznag, waardoor Dagasan er niet meer bij kon komen. Een minuut later werd diezelfde Dagasan met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij te laat kwam bij een duel met Reino Kok. Omdat er al drie keer was gewisseld, moest Kjensberg de handschoenen aantrekken. Ondanks dat er een gelegenheidskeeper onder de lat stond, werd er niet meer gescoord.

Volgende week wacht DWS, dat naar de negende plek zakte, opnieuw een lastig duel wanneer zij op bezoek moeten bij koploper De Zouaven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.