Zakaria Lamhamdi en Oseanu Doorn verkassen samen van Weesp naar NVC

Niet voor de eerste keer raakt zondag tweedeklasser FC Weesp haar sterkhouders kwijt. Vorig seizoen kozen Ramon Westland en Niels Irik met SDO voor een stap hogerop en nu gaan Zakaria Lamhamdi en Oseanu Doorn hun ambities achterna. Het tweetal vertrekt naar NVC.

De kampioen van de tweede klasse B zat al een tijdje achter de Weespenaren aan. Nadat Doorn had toegezegd, moest Lamhamdi de volgende aanwinst worden. “Wij hebben allebei het gevoel een stap hogerop aan te kunnen. Ik heb veel contact gehad met Oseanu, we zijn goede vrienden, en wat hij mij vertelde, beviel mij wel. Toen ik de uitnodiging kreeg, dacht ik: dit is de kans waar ik op wachtte. Deze kans wil ik grijpen.”

Foto Mario Wormhoudt | Lamhamdi in de achtervolging

Vorig seizoen leken ze allebei al te vertrekken, maar werd de interesse van andere clubs niet concreet. NVC was dat nu wel. “Het lijkt mij een gezellige club. Er hangt nog echt een oude voetbalsfeer, ze zijn daar hartstikke vriendelijk en gastvrij. Ik voelde mij direct op mijn gemak”, zegt de 21-jarige centrale verdediger. “Dat Oseanu ook gaat, heeft zeker meegespeeld.”

Voor Lamhamdi wordt het moeilijk om FC Weesp, de club waar hij zijn hele leven speelde, te verlaten. “Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad, veel meegemaakt en daar ben ik Weesp dankbaar voor. Ik woon op twee minuten fietsen van de club en het is echt een familie voor mij geworden. Maar ik heb ook ambities. Ik weet dat ik hogerop kan en over de kwaliteiten beschik om mee te kunnen in de eerste klasse. Die ambities wil ik graag waarmaken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)