Zakaria Lamhamdi (NVC) belandt via Gary Bouwmeester bij FC Almere

Met de komst van Zakaria Lamhamdi en Nicky Baggelaar lijkt FC Almere de selectie voor volgend seizoen al rond te hebben. Lamhamdi, een 22-jarige centrale verdediger, komt op voorspraak van Gary Bouwmeester naar de zaterdag tweedeklasser. Hij speelt dit seizoen bij NVC.

Vanwege het stoppen van het zondagelftal kon Lamhamdi na één jaar alweer vertrekken uit Naarden. De optie om verder te gaan in de Zaterdag 1 (vierde klasse) zag hij niet zitten. Net als een terugkeer naar zijn jeugdliefde FC Weesp. “Ik maakte liever een stap naar een andere club, anders zou ik het als een verloren jaar zien. Om heel eerlijk te zijn, keek ik al een beetje naar zaterdagclubs. Het lijkt mij een mooie uitdaging en ook gezelliger.”

Foto Mario Wormhoudt | De foto waar het allemaal mee begon

FC Almere biedt hem die uitdaging. Dat is op een bijzondere manier verlopen. Zijn neef loopt stage bij Almere-aanvaller Gary Bouwmeester en liet hem een foto zien van twee jaar geleden waarin ze samen in duel waren. “Hij herkende mij nog en vroeg wat ik volgend jaar doe”, hoorde Lamhamdi even later. Bouwmeester tipte de verdediger uiteindelijk bij de nieuwe trainer Charles Loots. Daarna was het snel rond. “De plannen die ze hebben en gesprekken met de technische commissie bevielen mij. Ik kijk ernaar uit om daar te beginnen.”

Naast Lamhamdi komt Nicky Baggelaar over van stadsgenoot en competitietegenstander Waterwijk. Een jaar geleden bewandelde hij nog de omgekeerde weg. Daarmee komt het aantal versterkingen op zeven. Van de huidige selectie vertrekken alleen Koen Blommestijn (Ajax 2) en Kevin Vermeij (stopt), de rest blijft de Almeerders trouw.

Foto boven: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)