Zakelijke zege voor DVVA op OSV

Na een break van drie weken werd zaterdag de competitie weer hervat. DVVA had tussendoor nog wel het inhaalduel met FC Weesp gespeeld (2-1 winst), voor OSV was het laatste duel drie weken geleden de 3-8 nederlaag tegen Jong Holland. De ploeg van Maurice Renger wilde zich dus revancheren, terwijl DVVA de tweede plaats in handen wilde houden.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg DVVA een eerste kans met Jim Schiks. Hij kon alleen op Dave Clements af, maar liep de bal tegen de doelman aan. Verder was het een eerste helft met weinig hoogtepunten. Er werden vooral lange ballen gespeeld en weinig kansen gecreëerd. Het knollenveld van DVVA deed de wedstrijd ook geen goed. Vlak voor rust werd de score dan toch geopend. Een goede uitbraak van DVVA met drie man eindigde bij Jari van der Meer, die de 1-0 in de verre hoek schoof. Even later zochten beide teams met die tussenstand de kleedkamers op.

Vlak na rust probeerde Zino Hartgers het maar eens voor OSV met een schot van afstand, maar dat was te zwak om Lode van Hattum in verlegenheid te brengen. Niet veel later viel vervolgens de 2-0 van Jelle Spanninga. Ondanks dat bleef OSV er wel in geloven en kreeg het een kans in de schoot geworpen toen Van Hattum de bal verkeerd uittrapte. Bruce Carstens kon echter net niet aan de bal komen. Nog weer een paar minuten later werd het ook 3-0 en was het verzet van OSV wel gebroken. Het probeerde het nog wel en kwam zelfs in overtal situatie toen Friso Kaashoek tien minuten voor tijd rood pakte voor het neerleggen van de doorgebroken Hartgers. De vrije trap van Jesse Willems die volgde werd door Van Hattum weggebokst.

Zo wordt het voor OSV de komende tijd een pittige kluif om de nacompetitie te ontlopen, terwijl DVVA fier de tweede plaats blijft bezetten. Volgende week gaat het op bezoek bij Zwaluwen ’30, OSV speelt dan thuis tegen Arsenal. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)