Zakelijke zege voor WV-HEDW in derby met AFC

WV-HEDW zet verder koers richting het kampioenschap in de eerste klasse. De derby met AFC op Sportpark Goed Genoeg leverde een 0-2 zege op en Nootdorp, de enig overgebleven concurrent, verloor op bezoek bij Valken ’68. Daardoor staat de ploeg van Marcel Valk nu al 15(!) punten los aan kop.

Na de 8-2 overwinning van vorige week op Monnickendam was het zaak voor WV-HEDW om scherp te zijn tegen AFC, dat laatste staat in Zaterdag 1a. Halverwege de eerste helft kreeg WV een grote kans, toen Jack van Moerkerk met een prachtige steekpass werd weggestuurd door Tim Correia. Van Moerkerk probeerde Gijs van Zetten te omspelen, maar de doelman was alert. Ook AFC was zeker zo nu en dan dreigend en met een half uur op de klok had het ook zomaar 1-0 kunnen zijn. Quincy Kluivert en Dino Janssen combineerden goed. Matthijs Kuiper was gezien, maar Sureyo Macrander kon de bal van de lijn halen. Maar het was uiteindelijk toch de koploper die voor rust op voorsprong kwam. Correia en Van Moerkerk zochten elkaar wederom op en laatst genoemde zette zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

In de tweede helft was er op voetballend gebied weinig te genieten. AFC pakte diverse gele kaarten en aan de kant van WV was er geel voor invaller Mick van Moerkerk, die de bal nog over de keeper besloot te lobben nadat er al was gefloten voor buitenspel. AFC bleef geloven in een resultaat, omdat het verschil slechts één goal was, maar de thuisploeg was niet bij machte om het WV-HEDW echt moeilijk te maken. Toen het op driekwart van de wedstrijd 0-2 werd, was het dan ook wel beslist. Wederom was Jack van Moerkerk de doelpuntenmaker, dit keer op aangeven van broer Mick.