Zakelijke zege voor ZSGOWMS in Hooglanderveen

Op bezoek bij Hooglanderveen heeft ZSGOWMS zondagmiddag een zakelijke overwinning geboekt: 0-2.

Met name in de openingsfase was het afzien voor zowel de aanwezig toeschouwers als de spelers zelf. De regen kwam met bakken uit de lucht en beide ploegen wisten in de openingsfase niets te creëren. Na een kwartier deed Hooglanderveen een eerste poging via Yucel Yagli, waarop Tamba dos Santos in twee instanties redding bracht. Daarna kreeg ZsGOWMS meerdere mogelijkheden. Zo had Noureddine Harrouni een aantal schietkansen, maar beide pogingen gingen over. 

Tien minuten voor tijd had Hooglanderveen misschien wel op voorsprong moeten komen. Danny de Graaf kon alleen op Dos Santos af, maar de doelman was eerder bij de bal. Hij schoot de bal echter zo in de voeten van Mennos Bos, die uit kon halen. Dos Santos was nog niet terug in zijn goal en dus lag er ruimte, maar Bos schoot te wild en daardoor ruim over. 

Een minuut later kreeg ZSGOWMS een 100% kans op de openingstreffer. Tiago dos Santos gaf de bal goed voor vanaf rechts, waarna Donny van de Pol alleen nog maar hoefde binnen te tikken. De spits maaide echter over de bal heen en daarmee was de kans verkeken. Toch wisten de Amsterdammers voor rust nog te scoren. Na een goede aanval maakte Revinio Morsen er 0-1 van.

Ook in de tweede helft duurde het weer even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Na tien minuten schudde nr 8 ZSGOWMS iedereen wakker, door opeens op de lat te schieten. Met een aantal wissels ging Hooglanderveen nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar echt dichtbij kwam het eigenlijk nooit. Een paar minuten voor tijd zorgde een van richting veranderd schot van Shady El Shabrouty nog voor de 0-2. 

Wederom drie punten voor ZSGOWMS dus, dat de gedeeld aan kop blijft, samen met De Meer. Volgende week speelt ZSGOWMS een thuiswedstrijd tegen SDO, dat ook bovenin meedraait in een puntje minder heeft dan de koplopers. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)