Zandvoort straft inspiratieloosheid Blauw-Wit Beursbengels af

Zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels heeft op bezoek bij promovendus Zandvoort een slechte beurt gemaakt. Op doelman Youssef el Abdallaoui na – hij redde weer diverse malen op uitzonderlijke wijze – zat er geen enkele speler van de bezoekers in de wedstrijd. Een 2-0 nederlaag was daarom ook terecht.

In de eerste helft had Zandvoort nog geen productieve bui. Dat het bij rust nog 0-0 was, was hierdoor ook geen verrassing te noemen. De tweede helft startte de thuisploeg wederom veel feller dan de Amsterdammers. Dit leidde in de 55ste minuut ook tot de openingstreffer. Zandvoort onderschepte een breedtepass, Rayan Lammers werd de diepte ingestuurd en wist El Abdallaoui te verschalken: 1-0.

Vijf minuten later kregen de gasten ook de tweede tegentreffer te verwerken. Nadat Zandvoort profiteerde van lichtzinnig gedrag van het Amsterdamse middenveld, kon alleen het veroorzaken van een strafschop een 2-0 uitstellen. Het bleek uitstel van executie, want vanaf elf meter schoot Nigel Castien onberispelijk raak.

In het laatste half uur probeerde Blauw-Wit Beursbengels de wedstrijd te kantelen, zoals dit seizoen eerder lukte tegen Arsenal en EDO. Het leverde enkele mogelijkheden op, maar ook in aanvallend opzicht ontbrak de overtuiging. Een 2-0 nederlaag was hierdoor onvermijdelijk.

De verliespartij zorgde ervoor dat de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent naar de vijfde plaats is gezakt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick
Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)