Home / slideshow / Zaterdag 4d: 100 goals voor Zuidoost United, Volewijckers wint weer eens

Zaterdag 4d: 100 goals voor Zuidoost United, Volewijckers wint weer eens

De laatste speelronde in de zaterdag vierde klasse D was op 15 februari. Door de nederlaag van De Volewijckers wist Zuidoost United de voorsprong verder uit te bouwen.

Bij de ploeg uit Amsterdam Zuidoost vertrokken de afgelopen periode wel twee spelers naar het Zweedse IFK Ekilstuna. Zo maakten de Diecquincio Tob en Achraf Douiri de overstap naar het Scandinavische land. De ploeg komt uit op het tweede Zweedse niveau. Dit weekend kwamen bijna alle ploegen in actie. De nummer twee, FC Amsterdam, had nog een vrij weekend.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D.

De Volewijckers – Germaan/De Eland

De Volewijckers hadden geen goede start na de winterstop. In de vier wedstrijden na de hervatting van de competitie werden 4 punten gehaald. Afgelopen zaterdag werden er wel drie punten bij geschreven. De thuiswedstrijd tegen Germaan/De Eland werd met 4-1 gewonnen. “Een verdiende overwinning”, aldus Haijen na het duel. “De aankomende weken zullen cruciaal worden voor plek 2 in de ranglijst. Op veel momenten kwamen we dicht bij het veldspel wat wij nastreven met en zonder bal.”

De oefenmeester van De Volewijckers, Mitchell Haijen, zag bij zijn team enkele spelers terugkeren na blessures. “Daarnaast stonden we in het verdedigen beter in de organisatie dan de afgelopen wedstrijden en hadden we meer geduld en oplossingen in ons aanvalsspel.”

Meer dan 100 doelpunten voor

De wedstrijd tussen Sloterdijk en Zuidoost United eindigde in een 0-7 overwinning voor de bezoekers. De koploper in de competitie behaalde een mooie mijlpaal. Door de vele doelpunten heeft de club uit Amsterdam Zuidoost nu al meer dan 100 doelpunten gescoord. Daarnaast heeft de ploeg ook maar 15 tegendoelpunten hoeven incasseren.

De voorsprong op achtervolgers De Volewijckers en FC Amsterdam bedraagt respectievelijk 13 en 14 punten. Wel heeft FC Amsterdam een wedstrijd minder gespeeld.

Diecquincio Tob maakt transfer naar Zweden

 

Send this to a friend