Home / slideshow / Zaterdagselectie keert terug bij Zuidoost United: “Talentvolste groep van de competitie”

Zaterdagselectie keert terug bij Zuidoost United: “Talentvolste groep van de competitie”

Michel Otte verhuisde deze zomer met Progress Cantera van De Volewijckers naar Zuidoost United. Bij de Amsterdamse voetbalclub werkt het managementbureau niet alleen aan een sterke jeugdopleiding, maar bouwt het eveneens een nieuwe zaterdagselectie op.

Toen Progress Cantera deze zomer op zoek was naar een nieuwe vereniging, kreeg het verschillende aanbiedingen. Zuidoost United sprak de organisatie echter het meest aan. “In de Bijlmer hebben we in het verleden nog nooit een club gehad waarbij talentvolle spelers de kans kregen om op een hoog niveau te spelen”, legt Otte uit. “Dat was een van mijn grootste drijfveren om bij Zuidoost United aan de slag te gaan. Het is een mooie uitdaging om in dit gebied, dat ik persoonlijk uitstekend ken, zoveel mogelijk te bereiken.”

Inmiddels ging Progress Cantera aan de slag met zes jeugdteams. De verantwoordelijkheden zijn duidelijk verdeeld: Virgel Marceli doet de Onder 13 en Onder 19, Ernst van Pieren de Onder 15 en Onder 19, Bryan Nicatia de Onder 18 en Michel Otte de Onder 23 en het eerste team. “We hadden in het voorseizoen veel stages lopen, waardoor de prestaties van de A-selectie voorlopig wisselend zijn. Diverse jongens waren de ene week wel en andere week niet aanwezig. Het betekende dat we moeilijk aan het team konden bouwen.” Otte kijkt echter positief naar de toekomst van de nieuwe ploeg. “Waar sommige spelers nog net niet klaar zijn om op een hoger niveau mee te doen, komen andere jongens juist net terug van een profclub. Het geeft voor de jongens een motivatie om zichzelf tijdens de wedstrijden te bewijzen.”

Op papier maakt Zuidoost United dit seizoen kans om te promoveren, maar de oefenmeester houdt nog een slag om de arm. “Wanneer we in vorm komen, dan hebben we een goede mogelijkheid om te promoveren. Ik durf namelijk wel te zeggen dat we de talentvolste groep hebben van de competitie. Anderzijds gaat het in het voetbal ook om andere zaken.”  Progress Cantera heeft een duidelijke doelstelling voor de komende jaren. “We willen binnen vijf jaar in de eerste of tweede klasse spelen. Dat is natuurlijk een aardige klus om te bereiken, maar we houden ervan om groot te dromen. Goede voetballers spreken dezelfde taal, dus dan moeten de resultaten vanzelf komen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)