Zeeburgia bezorgt trainer Achkari afscheidsoverwinning tegen Velsen

Zeeburgia heeft het seizoen in de zondag eerste klasse A afgesloten met een 4-1 overwinning op Velsen. Voor Zeeburgia-trainer Reda Achkari was de thuiswedstrijd, waarin niets meer op het spel stond, zijn laatste voor de Amsterdamse club.

“Er zat geen leven meer in beide teams,” aldus Achkari. “Puur plichtmatig lekker voetballen.” Dat Zeeburgia kan voetballen heeft het dit seizoen al vaker laten zien, en ook nu duurde het niet lang voordat Yamil Held de 1-0 op het bord zette. Even later ging Mouad Tissoudali vanaf eigen helft aan de wandel en was niet te stoppen door Velsen: een fraaie 2-0.

In de tweede helft pikte ook Gillermo Pengel een doelpunt mee. Velsen begon de schroom nog wat van zich af te voetballen en kreeg wat meer kansen. Bastiaan Scholten wist daaruit nog de 3-1 te produceren. Uiteindelijk zette Edwin Milton met een strak schot de eindstand op 4-1.

Voor Reda Achkari was dit na drieënhalf jaar zijn laatste wedstrijd aan het roer van Zeeburgia. In februari besloten beide partijen in goed overleg uit elkaar te gaan. Achkari, die Zeeburgia naar de eerste klasse loodste, vertrekt met gemengde gevoelens. “Het was een teleurstellend seizoen voor ons doen. De ambitie was om minimaal de hoofdklasse te halen. Dat hebben we niet gehaald.” Toch ziet hij het ook als een mooie periode. “We zijn nu een stabiele eersteklasser met heel goed voetbal. Alleen niet altijd met de juiste resultaten.”

“Ik ben blij dat ik die drieënhalf jaar trainer van Zeeburgia ben geweest,” aldus Achkari. “Er had alleen wel meer ingezeten. Het voelt ook niet alsof het afgemaakt is. Een onbevredigend gevoel.” Voor volgend jaar heeft Achkari nog geen club. Zoals hij eerder al aangaf, is hij van plan bij verschillende clubs een kijkje te nemen om te zien hoe het er daar aan toe gaat. Maar nu het huidige seizoen ten einde is gekomen, heeft Achkari eerst een andere prioriteit. “Voor mij is het het belangrijkste om tot september met mijn gezin op vakantie te gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)