Zeeburgia blijft punten pakken

Na vorig seizoen degradeerde Zeeburgia uit de zondag eerste klasse. Dit jaar kent de ploeg de nodige wijzigingen, zo spelen in het eerste elftal veel nieuwe spelers. Menno Willems zou eerst aan de slag gaan als assistent van trainer Bert Blank, maar na het vertrek van Blank is Willems doorgeschoven als hoofdtrainer. In de eerste drie competitiewedstrijden liep Zeeburgia steeds tegen een nederlaag aan. Ondertussen ziet de ploeg in een stijgende lijn. Eerst werd er 4-2 gewonnen van FC Weesp, vorige week werd er gelijkgespeeld tegen DCG en afgelopen zondag won Zeeburgia met 2-0 bij DIOS.

Menno Willems (Zeeburgia) over ‘moeilijke club’: ‘Ik had het zwaarder verwacht’

In Nieuw-Vennep begon Zeeburgia rommelig aan de wedstrijd. De Amsterdammers waren niet scherp, zowel in de passing als de afwerking. Enkele mogelijkheden werden door de bezoekers niet benut, waarna DIOS ook mogelijkheden kreeg om toe te slaan. Verdedigend stond Zeeburgia goed, waardoor de thuisploeg weinig grote kansen kreeg. Zeeburgia hielp DIOS af en toe ook in het zadel door de bal te verspelen.

Zeeburgia hervatte de wedstrijd na rust goed. De ploeg van Willems kreeg meer grip op de wedstrijd, ging beter verdedigen en ging ook mogelijkheden afmaken. De openingstreffer van Zeeburgia kwam uit een klutsbal, waarna Denzel Plettenberg de bal binnen schoot. Daarna konden de Amsterdammers de score verder uitbreiden, alleen werden er verschillende mogelijkheden gemist. Het was voor Zeeburgia in de slotfase nog billenknijpen, misschien viel de gelijkmaker voor DIOS nog binnen. Rond minuut 75 maakte Gianni Refos de verlossende 2-0.

“We hebben een stijgende lijn te pakken. Iedere wedstrijd is natuurlijk een wedstrijd op zichzelf, maar we zijn op de goede weg”, aldus trainer Willems. “Zondag tegen Kampong en de week erna tegen KDO zijn erg belangrijk. Als je zes punten kan pakken in twee wedstrijden, heb je het heel erg goed gedaan.” Klik hier om de standen, uitslagen en het programma van de zondag tweede klasse B te zien.