Zeeburgia-duo Gino Piqué en Nassim Zohair samen naar Blauw-Wit Beursbengels

Met Gino Piqué en Nassim Zohair heeft tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels twee ervaren krachten binnengehaald. Het tweetal komt over van zondag eersteklasser Zeeburgia. Zij zijn aanwinst nummer drie en vier in Amsterdam-Sloten.

Bij Zeeburgia blijven was voor Piqué, afgelopen zomer teruggekeerd van FC Aalsmeer, geen optie meer. De nieuwe trainer Bert Blank wil drie keer per week gaan trainen en dat ziet de dertigjarige verdedigende middenvelder niet zitten. “Drie avonden vind ik teveel”, zegt hij. Via oud-ploeggenoot Serginio Eijken hoorde hij dat Blauw-Wit Beursbengels nog op zoek was naar een verdedigende middenvelder. “Waarschijnlijk heeft hij mijn naam laten vallen.”

Eijken bracht Piqué in contact met trainer Jean-Paul van Zoghel. Vervolgens ging het vrij snel. Hij hoorde veel goede dingen over hoe de club is, de kwaliteit van de selectie. Bovendien kent Piqué een aantal spelers. “Het is fijn dat ik niet heel onbekend binnen kom. En het is lekker om op zaterdag te voetballen. Dan heb je de zondag helemaal voor jezelf om uit te rusten voor een nieuwe werkweek. Dit seizoen is Blauw-Wit Beursbengels als tweede geëindigd. Met wat versterkingen erbij zou het mooi zijn als we straks mee kunnen doen voor het kampioenschap.”

Daarvoor hebben de Amsterdammers na de zomer ook de beschikking over Nassim Zohair. De verdediger vertrok tijdens dit seizoen bij Zeeburgia en zou in eerste instantie naar AGB gaan. Dat heeft hij afgezegd. Toen Piqué zijn gesprek bij Blauw-Wit Beursbengels had, kwam hij ook Zohair tegen. “We hebben het even over deze overstap gehad. Het is prettig om dit samen te doen, dan hebben we straks ook elkaar.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!