Zeeburgia en Reda Achkari besluiten uit elkaar te gaan

Reda Achkari vertrekt na dit seizoen bij zondag eersteklasser Zeeburgia. In goed overleg hebben beide partijen besloten dat het na 3,5 jaar als hoofdtrainer tijd is voor iets anders.

“We hebben allebei hetzelfde gevoel van twijfel, omdat het lastig is om afscheid van elkaar te nemen. Aan de ene kant denk je nog een seizoen eraan vast te kunnen plakken, aan de andere kant is het misschien goed dat er een nieuw gezicht voor de groep komt te staan”, legt Achkari uit. “Dit seizoen gaat het niet lekker en presteren we onder ons niveau. Ook in de dagelijkse gang van zaken loopt het niet goed. De klad is er een beetje ingekomen. Dan is dit het juiste besluit.”

Achkari werd in februari 2015 doorgeschoven als nieuwe trainer nadat Leeroy Echteld door zijn werkgever AZ werd verzocht te stoppen. Direct in zijn eerste seizoen leidde Achkari de Amsterdammers naar het kampioenschap in de tweede klasse B. Daarna volgden een negende en achtste plek in de eerste klasse A. Momenteel staat Zeeburgia op een tiende plaats.

Op de website van de club reageert Hoofd Opleiding Mike Kolf: “Dit zijn de lastige beslissingen. We kennen elkaar al erg lang en gunnen elkaar het beste. Op dit moment is dit dat dan ook het beste voor beide partijen. We weten dat Reda ook bij zijn volgende stap succesvol zal zijn, dus wensen hem vooral alle goeds. Ik hoop dat Reda nog veel langskomt bij de club.”

De oefenmeester heeft voor zichzelf besloten om even gas terug te nemen en een sabbatical in te lassen, tenzij er een ‘heel mooi verhaal’ langskomt. “Het lijkt mij goed om bij verschillende clubs rond te kijken, in de top van het amateurvoetbal en bij profclubs, om daar stage te lopen en mijzelf te verrijken. Ik heb TC1 voor senioren en jeugd, dus kan alle kanten op.”

Foto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!