Home / slideshow / Zeeburgia houdt aansluiting bij concurrentie

Zeeburgia houdt aansluiting bij concurrentie

Zeeburgia heeft zondagmiddag de aansluiting bij de concurrenten weten te houden. Het elftal van trainer Menno Willems won namelijk met 0-3 van FC Weesp.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2B

Het was een vervelend duel voor beide ploegen. Niet alleen omdat er een hoop op het spel stond, maar eveneens vanwege de wind die over het veld raasde. Het was dan ook de reden dat Zeeburgia verdedigend aan de wedstrijd begon en de linies zo dicht mogelijk bij elkaar probeerde te houden. Dat lukte goed, want FC Weesp kwam nauwelijks tot kansen.

Aan de andere kant was het wél raak. Een schot van Denzel Plettenberg werd eerst nog door de keeper van FC Weesp gekeerd, maar in de rebound was het Gianni Refos die de openingstreffer alsnog wist te maken. Dat was een flinke opsteker, want de tweede helft had Zeeburgia de wind mee.

In de tweede drie kwartier waren de rollen dan ook omgedraaid. Waar FC Weesp in de eerste helft naar voren kon voetballen, was het Zeeburgia dat nu het overwicht had. Zeeburgia kon daardoor eenvoudiger op het middenveld het positiespel spelen dat het elftal graag doet.

De tweede treffer kon dan ook niet lang op zich laten wachten. Via een steekpass was het Plettenberg die in stelling werd gebracht en daar dankbaar gebruik van maakte: 0-2. Het slotakkoord was voor Imar Kort, die na goed positiespel op het middenveld het derde en laatste doelpunt van de middag maakte.

Trainer Willems was na de wedstrijd zeer te spreken over de zege. “Dit was voor ons een zeer belangrijke wedstrijd om de aansluiting bij de clubs boven ons niet te verliezen. We hebben de afgelopen weken goed met alle spelers kunnen trainen, waardoor deze zichzelf beter maakten. Dat hebben we vandaag tot uiting zien komen”, aldus Willems.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)