Zeeburgia komt door nederlaag in Hillegom weer in de problemen

Na fraaie zeges op Fortuna Wormerveer en DEM leek Zeeburgia op weg naar handhaving in de zondag eerste klasse A. Nederlagen tegen concurrenten AGB en Hillegom hebben er echter voor gezorgd dat de ploeg van Reda Achkari moet oppassen niet weer in de problemen terecht te komen.

Wekenlang houdt Achkari zijn ploeg voor dat ze echt nog niet veilig zijn. “Juist deze wedstrijden moeten we winnen. Fortuna Wormerveer en DEM waren bonuspunten. Maar tegen een ploeg als Hillegom moeten wij het spel maken en dan kunnen helemaal geen dure fouten maken”, zei de oefenmeester na de 3-1 nederlaag in de Bollenstreek. Joris van Dongen strafte twee foutjes van de Amsterdammers af voor een 2-0 voorsprong waar Zeeburgia lang tegenaan hikte.

“De hele wedstrijd liepen we achter de feiten aan. Bovendien liet de aansluitingstreffer te lang op zich wachten”, vond Achkari, die Massin el Azzouzi ook met rood zag vertrekken. Pas laat in de wedstrijd bracht Gregory Schaken de bezoekers met een strak schot terug in de wedstrijd: 2-1. “Als die treffer iets eerder was gevallen, hadden we misschien meer kunnen drukken om de gelijkmaker te forceren. Daar was nu te weinig tijd voor.” Vlak daarna bracht Ronald Turnhout het verschil echter weer naar twee doelpunten door de eindstand op 3-1 te bepalen. “Een uitglijder, dat kon er ook nog wel bij.”

De Amsterdammers staan slechts drie punten boven de nacompetitiestreep en moeten in de resterende vier duels aan de bak om zich veilig te spelen. Een voordeel is dat Zeeburgia twee keer tegen concurrent Velsen speelt. “We moeten zelf onze wedstrijden winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen, zodat het niet spannend blijft. Ik denk dat we echt minimaal dertig punten nodig hebben om erin te blijven. Dat zijn er voor ons nog zeven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)