Zeeburgia maakt einde aan ongeslagen reeks Fortuna Wormerveer

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia voor een knappe prestatie gezorgd door koploper Fortuna Wormerveer de eerste nederlaag te bezorgen. Emanuel Davies schoot de ploeg van Reda Achkari in de slotfase naar een 1-2 overwinning.

Zeeburgia begon de wedstrijd goed en domineerde de eerste minuten. Na een kwartier wisten de Amsterdammers het overwicht om te zetten in een voorsprong. Een schot van Gilermo Pengel werd van richting veranderd en vloog zo het doel in. Dit liet Fortuna niet over zich heen komen en begon zelf aan te dringen. Zeeburgia hield een tijd stand, maar na ruim een half uur spelen bezweken de gasten toch onder de druk. Een bal van de zijkant kon door Ferry Heijnis simpel binnengeschoten worden.

Na de rust drong de thuisploeg opnieuw aan. De koploper was erop gebrand de overwinning over de streep te trekken. Desondanks bleef Zeeburgia weerstand bieden. In de slotfase kwamen de Amsterdammers behoorlijk in de verdrukking. Tien minuten voor het einde wist Zeeburgia echter goed uit te breken en na een loopactie kon Emanuel Davies de bal over keeper Nordin Bakker heen lobben: 1-2.

“Ploegen die voetballen liggen ons wel”, zei trainer Reda Achkari na weer een overwinning tegen een topploeg. “Deze overwinning was hartstikke goed en de jongens waren heel erg blij. Ook in de kleedkamer werd er nog een feestje gemaakt.” De Amsterdammers klommen naar de negende plek, vijf punten boven de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)