Foto Jeroen de Kock: Reda Achkari

Zeeburgia nog steeds niet veilig na gelijkspel tegen Velsen

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia in de strijd om de nacompetitie te ontlopen broodnodige punten laten liggen. Op bezoek bij Velsen werd kwamen beide ploegen niet verder dan 0-0.

Zoals vaker dit seizoen moest Zeeburgia het spel maken. Velsen leek voor het gelijkspel te gaan en maakte er geen wedstrijd van. Dit gaf de Amsterdammers enige ruimte. Een aantal keer leidde dit tot kansen, maar meerdere spelers faalden oog in oog met doelman Danny Does. “Soms mis ik de gierigheid om een goal te maken, anderen kwamen net niet lekker uit,” concludeerde Zeeburgia-trainer Reda Achkari. Ook zag hij dat het regenachtige veld de effectiviteit niet ten goede kwam. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat beide teams met een punt van het veld af stapten.

Na de nederlaag tegen Hillegom van vorige week wisten de Amsterdammers zich weer te herpakken met een degelijke wedstrijd. Toch is het voor Achkari niet genoeg: “Als we gewonnen hadden, hadden we twee teams op zes punten achterstand gezet. Nu moeten we door blijven gaan tot de laatste speelronde.” Met nog drie wedstrijden te spelen wordt het spannend voor de Amsterdammers.

Ondanks de spannende slotweken is Achkari erop gebrand het seizoen goed af te sluiten: “Je hoopt als trainer dat je niet weggaat met de nacompetitie of zelfs degradatie. Maar de vorm van de dag bepaalt hoe en wat.” Voor de seizoensafsluiter zal Zeeburgia het wederom tegen Velsen opnemen. “Die wedstrijd moeten we honderd procent winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)