Zeeburgia scoort in Assendelft op de juiste momenten

Een doelpunt op slag van rust en eentje vlak voor tijd. Twee treffers op het juiste moment maakten het verschil voor zondag eersteklasser Zeeburgia op bezoek bij laagvlieger Assendelft. Door een 1-2 overwinning stijgen de Amsterdammers naar de achtste plaats.

“Vorige week heb ik al gezegd dat we punten moeten pakken om meer vertrouwen te krijgen. Tegen JOS wonnen wij de schoonheidsprijs, maar bleven we zonder punten achter. Tegen Assendelft was dat juist andersom”, legde trainer Reda Achkari uit. Met name de tweede helft had Zeeburgia het moeilijk toen Stefan Seijs vlak na de rust de stand weer gelijk bracht: 1-1. Even daarvoor, in de slotminuut van de eerste helft, opende German Gotschin uit een vrije trap de score.

“Door zo’n snelle tegentreffer kom je niet lekker de rust uit. Daarna hadden wij het echt wel even moeilijk.” Assendelft kreeg voldoende kansen om op voorsprong te komen en hing de 2-1 in de lucht, alleen was dit niet aan de nummer voorlaatst besteed. Daar profiteerde Zeeburgia optimaal van. Vijf minuten voor tijd nam aanvoerder Gregory Schaken zijn verantwoordelijkheid door de 1-2 te maken.

Het was volgens Achkari een wedstrijd met twee gezichten. “De eerste helft was duidelijk voor ons, de tweede helft voor Assendelft. Als je dan op zulke momenten scoort, is het wel een gelukkige zege. Maar deze is zeker belangrijk. Het wordt ook eens tijd dat we een serie neer gaan zetten.”

De Amsterdammers namen bovendien afstand van de onderste plaatsen. Volgende week dinsdag (14 november) staat het restant van het duel tegen FC Uitgeest (2-2) op het programma, nadat in die wedstrijd de scheidsrechter met een blessure uitviel. Bij winst springt Zeeburgia naar het linkerrijtje.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Marijke Bosman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)