Zeeburgia steelt overwinning van Legmeervogels

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Reda Achkari speelde een slechte eerste helft, maar boog na de rust een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege tegen koploper Legmeervogels.

Legmeervogels begon sterk aan het duel op Sportpark Middenmeer. De ploeg van Michel Nok domineerde de wedstrijd maar was slordig in de eindfase waardoor grote kansen uitbleven. De bezoekers kwamen na een half uur verdiend op voorsprong nadat Kenneth van der Nolk van Gogh een corner de 0-1 binnen kopte.

Ook na rust hadden de bezoekers uit Uithoorn het betere spel, maar kwam Zeeburgia na een uur spelen op gelijke hoogte. Na een schitterende voorzet van Massin el Azzouzi kon Fethullah Olgun de bal over de uitgekomen doelman Mitchel Dijkstra heen lobben: 1-1.

Na de gelijkmaker moest Legmeervogels meer risico nemen en dat betaalde zich al snel uit in enkele goede mogelijkheden voor de bezoekers. Yasin Poyraz, Yorick van der Deijl, en Janyro Purperhart kregen alledrie de kans om uit te halen, maar zagen hun pogingen niet achter Jeremy Vrede belanden. Zeeburgia bleef zodoende in de wedstrijd en de ploeg van Achkari wist vervolgens handig gebruik te maken van de geboden ruimte op het veld. Met het geloof terug in de ploeg tikte Gilermo Pengel van dichtbij de 2-1 binnen.

Aan de andere kant van het veld raakte Van der Deijl nog de lat te raken, maar uiteindelijk liep Zeeburgia in de slotfase van verder uit. Nadat Mouad Tissoudali na een goede actie eigenlijk al had moeten scoren was het Edwin Milton die in de slotfase de eindstand op 3-1 bepaalde. Dit uiteraard tot tevredenheid van trainer Reda Achkari: “Legmeervogels was in de eerste helft stukken beter, maar ik ben blij dat we in de tweede helft hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen en daarmee alsnog de overwinning over de streep hebben kunnen trekken.”

Legmeervogels-trainer Michel Nok: “We hebben het in de eerste helft laten liggen. Als we toen waren uitgelopen had Zeeburgia niet meer terug in de wedstrijd kunnen komen. Ik wil me ploeg geen verwijten maken, maar we hadden wel beter met onze kansen kunnen omgaan.”

Maandag een samenvatting van het duel en de reacties. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Ronald Bakker