Home / Algemeen / Zeeburgia stelt Menno Willems aan als nieuwe trainer

Zeeburgia stelt Menno Willems aan als nieuwe trainer

Drie dagen nadat Zeeburgia afscheid nam van trainer Bert Blank hebben de Amsterdammers in de persoon van Menno Willems een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Willems, een 42-jarige oud-profvoetballer, zou in eerste instantie als assistent aan het werk gaan en wordt nu gelijk doorgeschoven.

“Ik had al erg veel zin om bij Zeeburgia met het eerste aan de slag te gaan. De visie van de club spreekt mij erg aan: voornamelijk met Zeeburgia-spelers of spelers met een Zeeburgia-verleden een goed voetballend elftal neerzetten”, zegt Willems op de website van de club. “Ik wil van de talentvolle spelersgroep een hecht team vormen dat aantrekkelijk voetbal speelt voor de toeschouwers.”

De voormalige verdediger speelde in het seizoen 1996/97 twee duels voor Ajax. Een doorbraak in Amsterdam bleef uit, waarna hij voor Vitesse en FC Den Bosch in de Eredivisie speelde. Na tweeënhalf jaar in Engeland bij Grimsby Town diende Willems in de Eerste Divisie nog Haarlem, Sparta en Go Ahead Eagles voordat hij in 2006 vanwege kraakbeenslijtage in zijn knie noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan moest zetten.

Na zijn spelerscarrière werd Willems trainer in de jeugd van DWS, SDW en SDZ. Zeeburgia, dat vorige week naar de zondag tweede klasse degradeerde, wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. “Menno is een echte Amsterdammer, is tactisch zeer sterk en heeft op hoog niveau gevoetbald”, weet Hoofd Opleiding Mike Kolf. “We gaan onder zijn leiding voor promotie.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend