Home / Algemeen / Zeeburgia stunt met zege op foutloos Boshuizen

Zeeburgia stunt met zege op foutloos Boshuizen

De eerste zege van hekkensluiter Zeeburgia dit seizoen in de zondag eerste klasse A was ook gelijk een verrassende. De ploeg van Bert Blank bracht koploper Boshuizen de eerste nederlaag toe: 3-2.

“Van de paar honderd man die er waren, was er niemand die een weddenschap aandurfde dat wij zouden winnen”, trapt Blank af. “Er moet toch iemand zijn die Boshuizen de halt toeroept. Voor die jongens komt het ook dichterbij. Dat we winnen, is fantastisch voor ons. De mannen kregen na afloop direct weer praatjes, terwijl na nederlagen de kopjes elke keer naar beneden gingen. Voor het moreel en het vertrouwen is dit heel goed.”

De Amsterdammers begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na zeven minuten bereikte een voorzet van Gianni Refos spits Edwin Milton, die loskwam van zijn directe tegenstander en de 1-0 binnen tikte. Op slag van rust was de aanvaller opnieuw trefzeker. Nu was Derinio Manhoef, die voor het eerst in de basis stond, de aangever op Milton: 2-0.

Direct na de hervatting vond Boshuizen via Younes Seghrouchni de aansluiting. “We kregen de bal niet weg en liepen achteruit”, blikte Blank terug. Toch liet Zeeburgia zich hier niet van de wijs brengen. In de 65ste minuut herstelde de thuisploeg de marge naar twee. Een mooie crossbal van Jamil Held kwam terecht bij Manhoef, die na een fantastische aanname op zeer fraaie wijze de 3-1 maakte. Blank maakte zelfs de vergelijking met het doelpunt dat Johan Cruijff ooit maakte tegen Haarlem.

De bezoekers knokten zich goed terug en kwamen enkele minuten later op 3-2. Gerson Pisas bracht uit een hoekschop de spanning terug in de wedstrijd. Imar Kort en Milton verzuimden vervolgens, allebei in een één-tegen-één-situatie met de doelman, om het duel definitief te beslissen. Toch kwam de overwinning voor de Amsterdammers niet in gevaar. Ondanks de drie punten blijft Zeeburgia drager van de rode lantaarn. “Maar we hebben wel de aansluiting kunnen vinden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)