Zeeburgia verliest degradatiekraker

Zeeburgia ontving zondagmiddag DIOS. Beide ploegen strijden dit seizoen tegen degradatie. Zeebrugia degradeerde afgelopen seizoen ook al. Voor DIOS is het juist het eerste seizoen ooit dat de ploeg in de tweede klasse speelt. Hekkensluiter DIOS haakt na de overwinning van zondagmiddag weer aan, het werd tegen Zeeburgia 1-3.

Binnen drie minuten had Zeeburgia al de paal geraakt. Rechtsbuiten Denzel Plettenberg kwam naar binnen en haalde uit. Via de doelman kwam de bal op de paal. De eerste tien minuten van de wedstrijd lag het tempo van de wedstrijd hoog, beide ploegen klapten erop en probeerde te voetballen. Het meeste gevaar kwam van Zeeburgia. Wel kreeg DIOS de grootste kans. Met een crosspass werd Darius Broxterman bereikt. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit, maar het schot was vervolgens erg slap. Doelman Amos Wesseh pakte de bal gemakkelijk. Daarna was het bijna raak voor Zeeburgia. Een voorzet werd door Imar Kort snoeihard op de lat gekopt. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Queentino Zinhagel begon aan een solo vanaf een meter of 25 van het doel. Na meerdere tegenstanders te zijn gepasseerd schoot hij. Met een hand wist Rinse Klinkenberg de bal net te keren. Vlak voor rust kreeg DIOS een grote kans. De bal werd voorgebracht met een vrije trap, Wesley Boomgaart schoot de bal rakelings voorlangs.

Na de pauze zette Zeeburgia aan. Eerst werd Plettenberg diep gestuurd, maar hij werd gevloerd waardoor de kans was verkeken. Daarna nog een snelle uitbraak. Gianni Refos gaf de bal voor en Zeeburgia-spits Kort schoot keihard. Via de onderkant van de lat kwam de bal weer het veld in. Daarna dacht Zeeburgia op voorsprong te komen, maar de diepgaande middenvelder werd afgevlagd wegens buitenspel. Snel deed DIOS wat terug. Vanaf de middenlijn werd doelman Wesseh verrast. Jesse van Wees nam de vrije trap, de keeper kon zijn vingertoppen er nog wel tegenaan krijgen maar de bal verdween in het doel: 0-1. Na de tegentreffer was Zeeburgia. Daarna was het even prijsschieten in de zestien van Zeeburgia. Het team van trainer Menno Willems mocht van geluk spreken dat het nog maar 0-1 stond. Doelman Wesseh keerde een inzet en de paal werd twee keer geraakt. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, werd de achterstand zelfs verdubbeld. Het was weer prijsschieten in het strafschopgebied. De eerste twee keer kon doelman Wesseh de ballen nog stoppen, maar de derde poging verdween toch in de goal. Het doelpunt kwam op naam van Vincent Noorman. DIOS maakte ook de 0-3, Rezgar Kasim maakte de derde treffer. In de slotfase werd er nog gescoord door Zeeburgia. De bal rolde in de goal via een been van een verdediger van DIOS.