Zeeburgia verliest door wondergoal van LSVV

Na twee zeges op rij heeft zondag eersteklasser Zeeburgia weer een nederlaag moeten slikken. LSVV was de ploeg van Bert Blank te slim af. Met een schot van vijftig meter maakte Kai Botman vlak voor tijd het verschil voor de bezoekers: 2-3.

Op eigen veld begon Zeeburgia uitstekend. Nadat Denzel Plettenberg rakelings naast kopte en Edwin Milton oog-in-oog met doelman Dave Stet faalde, was het na een halfuur wel raak. Uit een mooie pass van Gilermo Pengel schoot Plettenberg raak: 1-0. Vroeg in de tweede helft werd deze voorsprong door Kai Botman ongedaan gemaakt en vrij snel daarna kwam LSVV via Remco Reinhard zelfs aan de leiding.

“Bij ons liep het niet echt op het middenveld. Wij moeten honderd procent zijn als we tot een overwinning willen komen. Als één of twee spelers hun niveau niet kunnen halen, missen we dat”, blikte Blank terug. Desondanks slaagden de Amsterdammers er wel in om de stand gelijk te trekken. Plettenberg profiteerde optimaal van een misverstand in de defensie van LSVV. “We stonden best onder druk en om dan toch op 2-2 te komen, geeft een goed gevoel.”

Zeeburgia probeerde voor de overwinning te gaan, in de wetenschap dat de laatste weken is gebleken dat zij conditioneel behoorlijk sterk zijn, maar kwam vijf minuten voor tijd weer op achterstand. Botman zag dat doelman Amrish Koendan (verving de in de warming-up afgehaakte Gregory Martin, red.) te ver voor zijn doel staan en liet hem met een schot vanaf de middenlijn kansloos. “Een fantastisch mooie goal”, gaf Blank eerlijk toe.

De 2-3 bleek uiteindelijk ook de eindstand. Omdat de concurrenten eveneens verloren, blijft Zeeburgia tiende staan. De Amsterdammers hebben vier punten voorsprong op de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.