Zeeburgia weet niet te winnen in Soest

Afgelopen zondag speelde Zeeburgia tegen het hoog geklasseerde SO Soest. Zeeburgia nam bijna drie punten mee terug naar Amsterdam, maar in de slotfase werd de toegekende strafschop niet benut. De wedstrijd eindigde in 1-1.

De eerste 45 minuten waren Soest en de bezoekers uit Amsterdam aan elkaar gewaagd. Soest zette Zeeburgia onder druk, om te kunnen profiteren van een foutje. Echter wisten de Amsterdammers tijdens de eerste helft goed onder de druk uit te voetballen. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen. Wel had Soest de beste kansen. Zo kon Ali Coban scoren, echter ging zijn inzet naast het doel van Zeeburgia. Met de brilstand nog op het bord zochten de teams de kleedkamers op.

Na rust kwam Soest snel op voorsprong. Zeeburgia gaf een hoekschop weg, de ploeg verdedigde verkeerd uit. De corner van Jorney Kappenberg werd bij de tweede paal ingekopt door Thijs Janmaat. “Toen liepen we weer achter de feiten aan”, aldus Zeeburgia-trainer Menno Willems. In de tweede helft werden de ruimtes voor de bezoekers wat groter, Soest probeerde namelijk de score te vergroten. Doordat de ploeg weer ruimte kreeg, kon het eigen spel gespeeld worden. Er werd vanuit achterin opgebouwd en Zeeburgia kreeg meer kansen. In minuut zeventig werd de gelijkmaker gescoord. Denzel Plettenberg gaf de voorzet, waardoor Imar Kort bij de tweede paal de bal binnen kon werken: 1-1.

Vlak voor het eind van de wedstrijd kregen de Amsterdammers nog een strafschop. Soest speelde de bal terug naar keeper Midas Dorrestein. Hij werd onder druk gezet door spits Kort, doelman Dorrestein had echter veel tijd nodig. Hierdoor kon de aanvaller de bal afpakken, Dorrestein probeerde het te corrigeren maar maakte hierbij een overtreding. De scheidsrechter wees naar de stip. De keeper van Soest kon zijn fout echter herstellen, want hij stopte de inzet van Kort.  De wedstrijd kende uiteindelijk  geen winnaar.

“We hebben een stijgende lijn te pakken”, aldus trainer Willems na de wedstrijd. Aankomende zondag wacht de Amsterdamse derby tegen DWS. “Het kan alle kanten op zondag”, besluit Willems. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag tweede klasse B te zien.