Zeer welkome zege voor WV-HEDW op BOL


WV-HEDW heeft zaterdag een zeer welkome zege geboekt op BOL. Op een zonnig Sportpark Middenmeer werd het 3-0.

Nadat de André Lopes Dias tribune feestelijk geopend was, kon er afgetrapt worden. Na een periode waarin het van beide kanten wat aftasten was, stond het plotseling 1-0. Een wat makkelijk gegeven vrije trap werd weergaloos binnen geschoten door Ashraf Azzouz. Via de onderkant van de lat was het hard raak. Een paar minuten later kreeg BOL met Bas Jonker een kans op de gelijkmaker, maar hij kopte ruim naast. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers er weer even uit met Mike Molenaar, maar Azzouz verdedigde goede mee en ruimde op. 

Verder was WV zo nu en dan wel dreigend, zonder echte kansen. Tot tien minuten voor rust, toen het even een flipperkast was achterin bij BOL. Goalie Romain de Jong liet de bal los, waarna die weer voor het doel kwam. Joost Heij haalde hard uit, maar via een BOL-speler eindigde de bal in het zijnet. De twee corners die volgden, leverden niets op. Met de klok nog niet eens op 45 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en maakte een einde aan de eerste helft. 

Vlak na rust was Yamiro Macrander op stoom. Na een fraaie actie op de achterlijn kreeg hij de bal voor, maar Tim Correia wist er geen doelpoging van te maken. Even later was WV-HEDW wederom uit een vrije trap dicht bij de 2-0. Dit keer wist De Jong de inzet van Azzouz net over te tikken. Uit een van de corner die volgde, kwam de bal voor de voeten van invaller Rida Najib. Die haalde hard uit, maar kreeg de bal via een tegenstander hard in zijn gezicht. De schade viel echter mee en Najib kon de wedstrijd vervolgen. 

WV wist in het tweede bedrijf in ieder geval meer te overtuigen. Zo joeg Mick van Moerkerk een grote kans over en eindigde een goede aanval via Macrander met een schot van Correia op de lat.

Halverwege de tweede helft werd WV beloond met een verdubbeling van de score. Na een goede actie van Correia kon Max Dekker de 2-0 binnen rammen. Het werd ook nog 3-0, toen Correia over de knie van een BOL-speler ging, de bal op de stip ging en Azzouz scoorde. Het had ook nog 4-0 kunnen worden. Jack van Moerkerk stuurde Lancine Bamba weg met een schitterende pass. Bamba stuitte echter op de voet van doelman De Jong. 

Maar de 3-0 stand gaf Tijs Schipper wel de gelegenheid om jeugdspelers Tijn van Velzen en Yasin Koprulu te laten debuteren. Een mooie middag voor WV-HEDW dus. Op de ranglijst schiet de ploeg echter weinig op met de winst, want ook ARC en Purmersteijn wonnen. WV-HEDW bezet de elfde plaats en gaat volgende week op bezoek bij koploper HBC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)