Zege HBOK op bezoek bij OSV

De zaterdag tweede klasse A bestaat na het terugtrekken van Koninklijke HFC nog maar uit 13 teams. En daarmee zijn ook de periodetitels op de schop gegaan. HBOK lag op koers om dit weekend de eerste periodetitel binnen te slepen, mits er gewonnen werd van OSV. En dat lukte de ploeg op klompen, maar de periodetitel is er nog niet voor HBOK. HBOK was met 3-0 te sterk en nam de volle buit mee terug.

Het was koud op Sportpark Oostzanerwerf en de aanwezige toeschouwers kregen het niet per se warm van het spelbeeld. De eerste kans was voor de bezoekers, die vandaag in het rood waren gestoken. In het strafschopgebied van OSV ontstond een hachelijke situatie. De thuisploeg begon de wedstrijd geduldig, de ploeg van trainer Maurice Renger probeerde de linies niet te groot te laten worden. Eveneens loerde OSV op een foutje van de HBOK’ers. Halverwege de eerste helft bracht HBOK-spits Dennis Kaars zijn ploeg op voorsprong. Hij wist gemakkelijk binnen te tikken. Rap daarna was Kaars attent nadat OSV-keeper Davey Clemens een schot pareerde. Alleen zijn inzet verdween over het doel van de thuisploeg. 

De tweede helft begon direct met een mogelijkheid voor HBOK, maar het was vervolgens de thuisploeg die het dichtst bij een doelpunt was. Uit een hoekschop ontstond een scrimmage en Raphael Fraser kon bijna zijn team op gelijke hoogte brengen. Het geluk was niet aan zijn zijde. Halverwege de tweede helft een goede aanval van de thuisploeg. Jesse Willems veroverde de bal en combineerde met Bruce Carstens. Vervolgens werd het spel verlegd naar de vleugel, waar Zino Hartgers zijn tegenstander opzocht. Echter wist hij zijn man niet te passeren, waardoor HBOK in de tegenaanval kon. En dat deden ze razendsnel. Op de linkervleugel werd de bal uitstekend aangenomen en op maat voorgegeven. Joël Donald nam de voorzet in een keer op zijn pantoffel: 0-2! Een zeer fraaie treffer en ook op een goed moment. Voor OSV ging het toen wel mis. HBOK-keeper Joey Potveer ramde de bal naar voren, welke tussen de linies viel. OSV-goalie Clemens kwam, maar vloog onder de bal door.  De net ingebrachte Yassin el Yaakoubi kon, met z’n eerste balcontact, de 0-3 binnen werken. Invaller, aan de kant van HBOK, Max Sajet nam het OSV-doel in de blessuretijd onder vuur, maar zijn schot raakte aluminium. 

Door de nederlaag blijft OSV hekkensluiter in de tweede klasse, terwijl HBOK de minste verliespunten van de afdeling heeft. Aankomend weekend gaat OSV op bezoek in Almere bij Buitenboys. Voor HBOK wacht wederom een uitwedstrijd, om 14:30 wordt er in Edam afgetrapt bij EVC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)