Home / Algemeen / Zege Martinus op Zwanenburg kost trainer Koedood een vat bier

Zege Martinus op Zwanenburg kost trainer Koedood een vat bier

In de derde klasse C won Sporting Martinus zeer verrassend de uitwedstrijd bij Zwanenburg met 2-5. Het op de laatste plaats staande Martinus pakte een sensationele zege tegen de nummer twee uit de competitie. Hidde Peterson en Dave Castillo namen beiden twee goals voor hun rekening.

De bezoekers die pas na tien minuten aankwamen hadden al heel wat gemist. Want na elf minuten stond het 1-2. Na drie minuten kwam Zwanenburg op voorsprong. Dit duurde echter niet lang, want na vijf minuten schoot Castillo een penalty binnen. In de elfde minuut prikte Peterson, na een prachtige combinatie, de 1-2 erin.

Na 29 minuten was het weer raak voor Martinus. Via een corner maakte Castillo zijn tweede van de middag en zorgde voor de 1-3. Vlak voor rust deed Zwanenburg iets terug. Vanuit een corner maakte Martijn Hemelaar een fraaie goal, 2-3. In de slotminuut van de eerste helft herstelde Peterson de marge weer tot twee;  2-4. Martinus-trainer Kees Koedood: “Het was een echt circusgoal. Eerst kapte hij een verdediger uit, toen de keeper, weer een verdediger en nog een keer de keeper. Wij stonden al langs de lijn te schreeuwen schiet hem er nou in en toen schoot hij hem in de korte hoek onder de keeper door. Prachtig”.

Na de rust wist Martinus dat Zwanenburg meer druk zou geven. Koedood: “Ze speelden veel  de lange bal in de tweede helft en daardoor vergaten ze ons in de gaten te houden. Daardoor kon Arabi El Abdessadak in de 49ste minuut de vijfde treffer voor ons maken: 2-5.”

Martinus kampt het hele seizoen al met een keepers probleem. Vandaag konden eindelijk weer beschikken over Steven den Heeten. Opmerkelijk was echter dat Den Heeten in de twintigste minuut (van de eerste helft)een uittrap nam en daarbij een spier in zijn rechterbovenbeen scheurde. Koedood: “De tweede keeper is toen warm gaan lopen maar ik wilde Steven gewoon niet wisselen. Hij stond daar zo goed te keepen.  In de tweede helft verstapte hij zich opnieuw en vroeg of hij gewisseld kon worden. Maar weer wilde ik hem niet wisselen. Hij had nog zulke goede reddingen. Dus hij is de hele wedstrijd blijven staan. Nu staat hij gewoon met een grote glimlach en een biertje in zijn hand. Heerlijk toch!”

De 2-5 was ook de eindstand en dat betekende de derde overwinning voor Martinus dit seizoen. De laatste overwinning dateerde van 29 september van het vorig jaar. Door de zege zijn de Amstelveners tevens van de laatste plaats af en blijft de ploeg van Koedood zicht houden op handhaving in de derde klasse.

Koedood: “Het zat nu een keer niet tegen. Zwanenburg had ons erg onderschat. Wij wonnen alle duels. Ik heb nog nooit zo een drive gezien bij de jongens. We hebben verdiend gewonnen. Ik ben trots op ze. Ik had ze vooraf een vat bier beloofd bij winst omdat ik er toch niet vanuit ging dat we zouden winnen. Maar zie…. Ik geef het met plezier weg.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en  het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Foto Martinianen.nl

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!