Home / slideshow / Zege ontglipt TOB in slotfase bij DZS in Neck

Zege ontglipt TOB in slotfase bij DZS in Neck

Het is TOB wederom niet gelukt om in 2020 een uitwedstrijd te winnen. Bij DZS kwamen de noord-Amsterdammers niet verder dan een gelijkspel, na een late benutte strafschop door de formatie van trainer/coach Adri Looijen. Een resultaat waar beide teams niets aan hadden. De top 3 in Zaterdag 4b verdween hiermee uit zicht.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4b

Door blessures en een schorsing miste de formatie van Remco van Twiller liefst zes basisspelers. Bij de thuisploeg ontbrak onder andere de topscorer en oud-TOB-er Hans Oosterga. Op het splinternieuwe, maar gladde kunstgrasveld was het duel binnen drie minuten al opengebroken. Direct na de aftrap schoot TOB uit de startblokken en drong Esterno Vreugd diep door in de vijandelijke defensie. Maar zijn schot vloog over het doel van Bram Wichert. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak bij de eerste de beste kans die DZS kreeg. Weer was Vreugd hierbij betrokken. Op links verloor hij de bal aan Martijn Schilder, die op zijn beurt een afgemeten voorzet gaf op Rens van der Meer. Hij tekende van dichtbij de 1-0 aan.

TOB blonk na deze vroege en onverwachte tegentreffer uit in passieloos spel en weinig tot geen drang naar voren. Slechts Michel Dol zocht van afstand het DZS-doel, maar zijn inzet ging over. Die drang toonde de thuisploeg wel, waardoor de Amsterdammers al in de opbouw in de problemen kwamen. Dat resulteerde in lange ballen waarmee niemand werd bereikt. Als er al een ploeg dreigend doorkwam, was het DZS, maar doordat de eindpass slecht verzorgd was vergaten de gastheren in de beginfase uit te lopen.

Na 18 minuten kreeg de formatie van Remco van Twiller de volgende tik te verwerken, toen Jordy Klein er na een glijpartij vanaf moest met een liesblessure. Voor hem kwam de licht geblesseerde Sergay Gemin in het veld, waardoor TOB iets meer onder de druk van DZS uit kon voetballen. Nog binnen het half uur kregen de Noord-Amsterdammers een steuntje in de rug, toen de gelijkmaker letterlijk uit de lucht kwam vallen. Een afgemeten hoekschop van de tot dan toe onzichtbare José Bebeto Ngeze werd bij de eerste paal binnengekopt door aanvoerder Dol.

DZS antwoordde vrijwel direct via een gevaarlijke vrije trap van Roy Stravers, maar zijn inzet vanaf 16 meter belandde op de buitenkant van de paal. Het duel kwam meer in evenwicht en 1-1 leek de ruststand te worden. Drie minuten voor rust kwam DZS echter wederom op voorsprong. Bij een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied stond de hele TOB achterhoede niet op te letten. Iedereen verwachtte een hoge bal voor het doel, maar de vrije trap kwam  bij Gregor de Jong, die vanaf twintig met hard uithaalde. Kuiper kreeg de bal niet goed onder controle en in de rebound tikte de alerte Stravers de 2-1 binnen.

De tweede helft begon exact zoals de eerste en weer was het Vreugd die voor het gevaar zorgde. Maar in tegenstelling tot de eerste minuut leverde dit wel een treffer op. De linksachter van TOB wist na een goede interceptie Gemin bij de eerste paal te vinden, die van dichtbij de 2-2 binnen tikte. De Blauw-Witten kwamen veel scherper uit de kleedkamer dan dat het in het eerste bedrijf geweest was, dekten nu overal goed door en brachten de DZS achterhoede een aantal keer in de problemen. Drie minuten na de gelijkmaker was het wie anders dan Vreugd die wederom mee ten aanval trok. Maar dit keer trof zijn inzet de bovenkant van de lat.

Het spel golfde op en neer. De volgende kans was voor DZS, maar de gevaarlijke inzet van Van der Meer werd door Kuiper tot hoekschop verwerkt. Steeds vaker kwam meldden de TOB-ers zich op de helft van de thuisploeg. Een treffer hing in de lucht voor de gasten en zo gebeurde het ook. In de 62e minuut bracht knap voorbereidend werk van Ngeze de bal bij Gemin, die oog-in-oog met Wichert rustig bleef: 2-3.

DZS zocht met nog 30 minuten te spelen de aanval, maar gaf daardoor achterin wel steeds meer ruimte weg. Zo bleef het spel op en neer gaan. Met nog 10 minuten op de klok dacht Stravers de gelijkmaker te maken, maar een uitstekende blocktackle van Dave Dekker voorkwam en tegentreffer. TOB leek overeind te blijven en de zege binnen handbereik te hebben. Maar scheidsrechter Roelof Luinge dacht daar anders over en bedeelde DZS nog een strafschop toe.

In de commotie rondom deze strafschop ontving Dol de gele kaart. Gregor de Jong bleef rustig en schoot de 3-3 onberispelijk binnen. In de discussie die daarna volgde tussen Luinge en Dol kreeg de TOB aanvoerder nog een keer geel en kon vertrekken. Zo bleef het levendige en aantrekkelijke duel op 3-3 steken voor het in ruime mate aanwezige publiek. Een uitslag welke op basis van de hele wedstrijd een terechte was. Maar ook een waar beide teams niets aan hadden aangezien de ploegen bovenin, Fortuna Wormerveer, De Meteoor en FC Velsenoord allen wonnen en zo verder uitliepen op de nummer 5 en 4.

 

Send this to a friend