Zege op De Treffers bezorgt AFC winterkampioenschap

Het slotstuk van 2022 in de Tweede Divisie was een mooi affiche: AFC en De Treffers mochten onderling uitmaken wie als koploper de winterstop in zou gaan. De Treffers speelde vorige week verrassend gelijk tegen hekkensluiter OFC en ging zodoende als tweede aan het duel van start. AFC startte dus als koploper, met een punt voorsprong op de Groesbekers.

Na een paar minuten werd AFC voor het eerst dreigend, toen Joel Tillema de bal voor het doel slingerde. Zijn voorzet was echter niet op maat voor Raily Ignacio. Een paar minuten later kon Melvin Platje de eerste doelpoging doen, maar al glijdend ging zijn schot voorlangs. Het bleven de Amsterdammers met de beste kansen en na twintig minuten was Ignacio heel dicht bij de 1-0. Zijn inzet ketste op de paal. Daarna werd ook De Treffers gevaarlijk, maar een inzet van Gavin Vlijter van dichtbij ging ruim over.

Het was vervolgens AFC dat verdiend de leiding pakte. Een inzet van Ignacio werd nog gekeerd door Niels Kornelis, maar hij had geen antwoord op de rebound van Kevin Visser. Voor rust kreeg De Treffers nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Het kreeg een vrije trap op een meter of achttien van het doel, die werd opgeëist door Azzedine Dkidak, de nieuwste aanwinst van de Groesbekers. Dkidak is overgekomen van Serie C-club Potenzia Calcio en tekende vrijdag zijn contract bij de Tweede Divisionist. Hij had meteen een hoofdrol kunnen pakken, paar schoot zijn vrije trap recht in de handen van Gijs van Zetten.

Meteen na rust was het weer De Treffers dat dreigend was. Brian Campman kreeg alle ruimte van de Amsterdamse verdediging en kon na een goede dribbel uithalen, maar stuitte op Van Zetten. Het duurde daarna even voordat er weer wat kansen te noteren waren, maar die kwamen er wel. Ignacio wist Platje goed weg te steken, wat resulteerde in een corner. De daaropvolgende kopbal van Splinter de Mooij ging naast.

Met nog twintig minuten te gaan moest De Treffers met tien man verder, toen Ricardo Ippel rood kreeg voor het afstoppen van een countermogelijkheid voor AFC. In overtal lukte het de thuisploeg alsnog om een tweede treffer te maken. Een stift van Matthijs Jesse werd door Campman in eigen doel gewerkt.

AFC verstevigt dus de koppositie dankzij een 2-0 zege en gaat, net als de zaterdagtak, als Herbstmeister de winterstop in. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Jacks League

Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC